• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Welkom bij de afdeling badminton

Badminton is een uit India stammend spel. Lokaal wordt het spel “poona” genoemd. Het spel is in Europa geïntroduceerd door Britse officieren en dankt haar naam aan het landgoed “Badminton” van de Hertog van Beaufort in het Engelse graafschap Gloucester waar het in 1873 voor het eerst werd gespeeld. Het duurde echter nog tot 1931 voor de Nederlandse Badmintonbond werd opgericht.

Badminton is een spel waarbij zowel de beenspieren, de armspieren als ook een groot deel van de overige lichaamsspieren moeten worden gebruikt Bij het spel spelen concentratievermogen, vaardigheid en precisie een belangrijke rol. Het spel kan zowel in teamverband (dubbelspel, dan wel mixed-dubbelspel) als individueel (enkelspel) worden beoefend. Binnen de afdeling kan badminton zowel op recreatief als op competitieniveau worden bedreven.

Wat is nodig voor het spel: een badmintonracket (te koop in alle goede sportzaken en bij de trainer), badmintonsportschoenen (geen zwarte zolen) en gemakkelijke sportkleding. Bij D.O.S.C. is sportkleding van de vereniging te koop. Laat u zonodig voor aanschaf van e.e.a. adviseren door de trainer.
Badminton is kortom een gezonde invulling van vrije tijd, waarbij er tevens voldoende mogelijkheden zijn voor contact met andere mensen. De afdeling badminton van D.O.S.C. is opgericht in oktober 1986. In de sporthal van Den Dolder hebben we de beschikking over maximaal 9 speelvelden.