• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Jeugdkamp

Na zo’n 5 jaar hadden we afgelopen seizoen voor het eerst weer voldoende jeugd om een CMV-kamp te organiseren. Voor de meeste van deze jongens (2) en meisjes (11) was dit de eerste keer dat zij op kamp gingen. Extra spannend dus.

Mede hierdoor was besloten het D.O.S.C.-paviljoen als ‘thuisbasis’ te gebruiken.

Op zaterdagochtend kwam iedereen tussen 10.00 en 11.00 uur binnendruppelen. De slaapplek werd in orde gemaakt (een grote kring luchtbedden en slaapzakken in de kleine zaal van het paviljoen) en de eerste limonade en snoepjes genuttigd. Aan één lange tafel werd vervolgens geluncht, waarna er ouders klaar stonden om de kinderen naar speelpark Oud Valkeveen te brengen. Daar aangekomen installeerde de begeleiding zich op de loungebanken en gingen de kinderen in groepjes het park in. Dat ze genoten hebben, bewijzen de foto’s wel! Die foto’s bewijzen overigens ook dat de leiding niet alleen maar op de bank heeft gezeten. Om half zes sloot het park en na het maken van de groepsfoto gingen we weer richting Den Dolder. Na het avondeten moesten we alweer op pad. Dit keer gingen we lopend naar het Pleinesbos, waar fanatiek levend stratego werd gespeeld. Ook moest iedereen een lange rechte tak zoeken, die we later op de avond nodig hadden. Toen de schemering inviel, liepen we naar een tuin aan de Pleineslaan, waar de vuurkorven inmiddels brandden. Aan de gevonden takken werd een mooie punt geslepen, zodat broodjes en marshmallows boven het vuur gebakken en geroosterd konden worden. En toen werd het toch tijd om terug naar het paviljoen te lopen en te gaan slapen. Het naar bed gaan was geen probleem, het slapen wel. Het duurde zo’n twee uur voordat iedereen sliep of in elk geval stil was. Gelukkig hadden we wel de afspraak gemaakt dat we voor half acht de volgende ochtend niemand wilde zien (of horen). Dat moest lukken, de kinderen waren immers laat genoeg naar bed gegaan en één van de ouders was nog speciaal een wekker komen brengen, zodat ze konden zien hoe laat het was.
Het was dan ook een tegenvaller toen de kinderen om half zeven al door de grote zaal (waar de begeleiding sliep) begonnen te lopen. Bleek de wekker niet goed ingesteld te zijn!!

Maar goed, dan ben je allemaal wakker en maak je er maar weer wat leuks van, te beginnen met het ontbijt. Dat ging er prima in, alsof ze de dag ervoor niets gekregen hadden. Vervolgens moest de slaapzaal opgeruimd worden. Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel kleren en spullen iemand mee kan nemen voor één nachtje slapen! Met enige hulp kreeg iedereen zijn kleren in de tas en het luchtbed in het hoesje. Gelukkig was het nog droog (de weersverwachting voor de zondag was niet zo geweldig) zodat we buiten volleybalvelden op konden zetten en wat wedstrijdjes konden spelen. Omdat Mees hieraan niet kon meedoen (hij had zijn arm gebroken) werd hij tot hoofdscheidsrechter benoemd. Een taak die hij vol overtuiging en goed uitvoerde.

Hierna wilden de kinderen opnieuw naar het bos om levend stratego te spelen. Dit hebben we vol gehouden tot de lunch. Nou ja, lunch: er waren drie kinderen die een boterham wilden, de anderen hadden geen honger…… totdat iemand bedacht dat je van twee boterhammen, een plak ham en een plak kaas natuurlijk een tosti kan maken. Vanaf dat moment werd het kamp op vrijwillige basis in twee groepen verdeeld: de ene groep speelde kok en barmedewerker. Zij maakten tosti’s en schonken drankjes in. De andere groep deed gezelschapsspelletjes en aten de tosti’s op! Een prima verdeling waardoor het ook geen probleem was dat het inmiddels was gaan regenen.

kamp1 kamp6  kamp5

kamp4 kamp3  kamp2
Aan alles komt echter een eind, dus ook aan dit kamp. Om half 4 werd iedereen opgehaald en was een geslaagd weekend afgelopen. We hebben nu al zin in volgend jaar!

Natuurlijk hoort bij dit verslag ook het bedanken van iedereen die dit weekend mogelijk heeft gemaakt. Ik noem geen namen (daar ben ik nl. erg slecht in en ben bang dat ik dan iemand vergeet), maar zeg alleen: ALLEMAAL ONTZETTEND BEDANKT VOOR JULLIE HULP! Alleen de Supportersvereniging ‘Vrienden van D.O.S.C.’ wil ik apart bedanken voor hun financiële bijdrage aan dit kamp.