• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Geslaagd Jeugdkamp

Geslaagd jeugdkamp

Als afsluiting van het volleybalseizoen zijn we met de jeugd traditiegetrouw een weekend gaan kamperen. Evenals vorig jaar was de bestemming Zeewolde. Niet alleen was de camping daar goed bevallen, ook het meedoen aan het beachvolleybaltoernooi dat op zaterdag op het naburige Erkmeerderstrand werd gehouden was een belangrijke drijfveer om opnieuw voor deze locatie te kiezen.

Omdat we maar met een klein groepje waren (Anouk, Ilse, Meintje, Laura, Indy, Luna, Dominique, Iris, Lotte de V en Bente) was besloten om allemaal tegelijk te vertrekken.

Voordat we dat deden hebben we in de kantine genoten van de heerlijke pastamaaltijd (dank je wel voor het maken, Corien), even ‘afgewassen’ (dat wil zeggen borden en bestek in de afwasmachine gezet) en de tafels weer op hun plaats teruggezet. Inmiddels waren ook de chauffeurs voor de heenweg (de vaders van Ilse en Indy) gearriveerd en vertrokken we richting Zeewolde.

Daar aangekomen begonnen we (uiteraard) met het opzetten van de tenten wat, met de hulp van de vaders, best redelijk snel voor elkaar was. De rest van de avond werd besteed aan het verkennen van het terrein (niet iedereen was vorig jaar mee geweest èn we stonden op een ander deel van de camping), spelletjes en gewoon kletsen.

Omdat we de volgende ochtend bijtijds op moesten, werd iedereen tijdig de tent in gebonjourd. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er toen ook geslapen werd…….

Zoals gezegd, vroeg (08.00 uur) op. We moesten immers eerst ontbijten, lunchpakketje klaarmaken en afwassen voordat we aan de wandeling van een klein half uur naar het beachvolleybalterrein konden beginnen. Voordeel ten opzichte van vorig jaar was dat het vééél minder koud was, nadeel dat we een behoorlijk poosje een regenbui boven het strand hadden hangen. Terry is daarom heen en weer naar de camping gereden om daar een (nog niet opgezet) 3-persoons tentje op te halen. Je kan het geloven of niet, maar er passen 10 kinderen in!. Aan de gezamenlijke warming up werd ook dit jaar enthousiast mee gedaan. De jeugd deed met twee teams mee aan het toernooi, daarnaast vormde de begeleiding (Tamara, Michiel en Gerben) een seniorenteam. De meisjesteam hebben leuk en gezellig gespeeld, maar konden helaas niet in de top eindigen. Voor het seniorenteam lag dat anders: evenals vorig jaar haalde zij de eerste prijs binnen, een slagroomtaart (die natuurlijk met iedereen gedeeld werd). Omdat Bente nog niet aan het toernooi kon meedoen, is zij met Terry gaan midgetgolfen.

Na terugkeer op de camping moest er natuurlijk eerst uitgebreid gedoucht worden, terwijl de leiding zich over het avondeten (let op: gebakken aardappeltjes met vlees en groente!) boog. Niet eenvoudig om dat op één, weliswaar grote, pit die telkens uitwaait, gaar te krijgen.

Voor en na het eten bleek dat kinderen eigenlijk onvermoeibaar zijn: er werd nog volop gevolleybald, getennist en andere (bal)spelletjes gespeeld.

Bij de rustige spelletjes was er eigenlijk wel een grote favoriet: de Weerwolven van Wakkerendam. Ik denk dat dit spel, over het hele weekend geteld, wel zo’n 25x gespeeld is!

De pagina is bijna vol, dus over de zondag moet ik kort zijn: mooi weer, gezellig spelen (weerwolven, inderdaad) en rond 16.00 uur werden we door de ouders van Anouk en Luna weer naar huis gebracht. Vanaf deze plaats wil ik de ouders, begeleiding maar ook de meiden zelf bedanken voor het mogelijk maken van dit gezellige weekend!

Labels:, ,