• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Jeugdvoetbal in 2023 (ons jubileumjaar!)

De jeugd heeft de toekomst is een bekend gezegde in Nederland. Dat geldt zeker ook voor de afdeling voetbal binnen DOSC. De jeugdopleiding is onze kweekvijver voor de midden- en bovenbouw jeugd en voor onze senioren (selectie)elftallen. Met zelf opgeleide spelers uit Den Dolder en omstreken.

Hoe pakken we dit bij DOSC aan? Belangrijke voorwaarde is dat het voetbalniveau gehandhaafd blijft. We hebben een helder technisch beleid zonder al te veel toeters en bellen. Dat levert een bijdrage aan het succes van jeugd -en seniorenteams.

Een goede jeugdopleiding draagt bij aan het creëren van kwalitatief goede spelers die de selectie van het 1ste elftal kunnen halen. En tegelijk zorgen we er met onze opleiding voor dat de minder getalenteerde jongeren in de zogenaamde breedtesport teams met veel plezier kunnen trainen en zich verder ontwikkelen.

Stap voor stap wordt de jeugdopleiding beter gestructureerd. We doen dit door interne opleidingen voor trainers/coaches, gericht en nauwkeurig indelen van de jeugdvoetbal teams en teamtrainingen op maat. We werken aan een speciaal technisch beleidsplan voor onze jeugd. Een leidraad voor de Technische Commissie Voetbal, trainers/coaches, teammanagers en spelers. En vooral ook voor ouders, hen gaan we meer betrekken.

En we kijken graag nog verder dan 2023. Onze ambitie is om op langere termijn een – door de KNVB – gecertificeerde jeugdopleiding realiseren. Daar zijn we nog niet, maar de toekomst (met onze voetballende DOSC jeugd) belooft veel.

Wij wensen ieder DOSC-lid een gezond en sportief 2023.

DOSC-Technische Commissie