• remia-lekkerste-2015
  Remia consumentenservice
  ☎ 0800 0 222 555
  ✉ info@remia.nl
 • Blokken_los_middel

  itsourbusiness | ictsupport
  ☎ 06 22454202
  ✉ info@itsourbusiness.nl

Verslag DOSC – Altius

8 september 2018 D.O.S.C. – Altius (beker)
De rode leeuwen van het vlaggenschip D.O.S.C. 1 hebben afgelopen zaterdag net niet genoeg doelpunten kunnen scoren om de drie punten op het Dolderse kunstgras te houden. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Bekerwedstrijd D.O.S.C. 1- Altius 1: 08-09-2018
De eerste thuiswedstrijd van het eerste team, helaas nog niet op het hoofdveld maar daarom niet minder leuk om naar te kijken.
Sander Kloos en Jarno Akkerman hadden van te voren nog eens kritisch gekeken naar hoe er “gespeeld” kan worden met andere opstellingen dan wel een ander basisteam. Dus begon de wedstrijd niet met de vaste ploeg maar mochten andere helden zich gaan laten zien. Zo stond daar Max Jansen als rechtsback en Floris v Floris van Urk. op het middenveld. Marco van Amerongen, Gijs Eijkman en Cellu Saif begonnen dit keer op de bank.
Afijn….tot zover de start.
De mannen hadden er zin in, er was lekker veel publiek dus niks kon een mooie start in de weg staan. Gelukkig maakten de rood/blauwe dit al snel waar en was daar de openingstreffer van Fabian Polman! Prachtig ingeschoten via binnenkant paal! Helaas was het antwoord van Altius 1 daar ook net zo snel. Door een miscommunicatie en slordig spel volgde al gauw de 1-1. (was dit vorige week ook al niet? )
De mannen lieten niet hun koppie hangen en enkele mooie combinaties volgden . Dit gaf Kevin Sprong de kans de 2-1 te maken! Het goede spel zette zich voort en D.O.S.C. gaf de indruk het spel onder controle te hebben. Maar daar ineens was vanuit een vrije trap, vanaf een meter of 20, een prachtige krulbal over het hoofd van Jeffrey Van Lunteren in het doel van D.O.S.C.: 2-2 en met deze stand werd de rust in gegaan met een warme bakkie thee verzorgd door Albert Veldhuijzen.
Een enkele wijziging na de rust: Max mocht gaan douchen en Gijs kon weer starten vanaf z’n eigen vertrouwde positie.
Het spel was variabel te noemen; dan weer prachtige passballen naar elkaar dan weer elkaar niet kunnen vinden, geen communicatie. Dit resulteerde in een voorsprong voor Altius die zo , vrij eenvoudig, de 2-3 kon maken. Even wat frustraties hier en daar maar, dat moet gezegd worden, de rust was snel weder gekeerd en er werd weer gevoetbald. Speedy Conzales (voor de nieuwe lezers onder ons: Kevin Sprong) kreeg de bal, ging er vandoor en werd in het 16 meter gebied onderuit gehaald….een laatste poging van Altius om een tegen doelpunt te voorkomen. Gelukkig was er een fitte en oplettende scheidsrechter die, terecht, de bal op de stip legde. De kans voor Fabian om zijn tweede doelpunt voor deze wedstrijd te maken….en dat deed hij dan ook! 3-3!
Er volgden wat wissels bij Altius en niet veel later ook bij D.O.S.C. Floris v. U werd gewisseld voor Marco en nog weer iets later mocht ook Fabian gaan rusten en Cellu zijn debuut in dit team maken.
Hoewel de mannen die er net in waren gekomen lieten zien hoe fit ze waren en wat ze konden (dat bleef de rest gelukkig ook doen) werd het spel slordiger. Ook bij Altius was er soms niet het gewenste spel maar uiteindelijk bleven ze net iets oplettender en effectiever en maakten ze met , kan niet anders zeggen, een mooi doelpunt de 3-4.
De tijd was te kort om dit nog in een gelijkspel te veranderen en zo was er na 90 minuten het eerste verlies van D.O.S.C. dit seizoen.

Volgende week uit tegen S.V.M. …wederom bekerwedstrijd! Zien we u langs de lijn?

Sportieve groet
‘De Jonge Telg’
Alle plaatjes:
http://bit.ly/doscaltius