• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

DOSC zoekt laatste strohalm

Met een laatste plaats in de winterstop en met de versterkte degradatieregels in de 3e klasse, wordt het tijd voor DOSC om wat anders te proberen. De winterstop is dit keer zeker geen pauze voor DOSC. Er is intern veel gesproken met de trainingsstaf, de spelersgroep en de technische commissie over de mogelijkheden die de club nog heeft om degradatie te voorkomen. Gezamenlijk is geconcludeerd dat een nieuwe trainer voor de groep een extra prikkel kan geven aan de spelersgroep waardoor de kans op het ontlopen van rechtstreekse degradatie en/of nacompetitie wordt vergroot. DOSC zoekt op dit moment naar een geschikte interim-trainer.

Voorzitter Dennis de Jager: het is een lastige situatie waarin we zitten als club. Er heeft veel tegen gezeten waardoor we nu onderaan staan. Ik sta achter de gekozen oplossing en verwacht een positief effect. Ook verwacht ik natuurlijk van de spelers dat zij alles geven om de club in de 3e klasse te houden. Robin had al aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen. Ik ben blij dat hij nog tot aan het einde van het seizoen verbonden blijft aan de club zodat wij nog kunnen profiteren van zijn waardevolle inbreng, maar dan in een andere rol.

Trainer Robin van Holst: Het is altijd jammer als de resultaten tegenvallen en je de klus waaraan je bent begonnen niet kan afmaken.  We hebben op verschillende manieren geprobeerd om betere resultaten neer te zetten, met als hoogtepunt de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC de Bilt. Om te zorgen dat er meer van dat soort wedstrijden komen, gaan we het anders aanpakken. Om ruimte te maken voor die andere aanpak zal de huidige trainersstaf een stap terugzetten en maakt DOSC het seizoen af met een interim-trainer. Hopelijk lukt het met deze koerswijziging om degradatie te voorkomen.