• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schaakvaria

Schaakvarianten

Alle schakers spelen schaak volgens de regels, maar wist je dat er ook “schaakvarianten” bestaan?  Dat zijn schaakspellen met iets andere regels dan normaal.  Bijvoorbeeld dat een pion achteruit mag slaan, of dat het verboden is schaak te geven: je moet in een keer mat geven. Voor schakers die alle regels en zetten al kennen, staan in dit document een aantal schaakvarianten.

Voor de beginnende schakers hebben we in dit document varianten opgenomen: spelletjes die je op het schaakbord kunt spelen.

Vitrinekast

Iedere club heeft natuurlijk een vitrinekast waarin de behaalde prijzen staan uitgestald. Wij ook, maar onze vitrinekast staat op deze website. Van alle schakers en schaakteams die bekers gewonnen hebben, maken we een foto die we in onze vitrinekast plaatsen.  Bekijk onze vitrinekast.

Jeugdactiviteiten van de SGS

De regionale schaakbond SGS organiseert de clubcompetitie, het schoolschaaktoernooi en tal van toernooien. Aan veel toernooien doen wij mee en in onze vitrinekast staan al een flink aantal prijzen die we op toernooien gewonnen hebben. In de agenda zijn de toernooien opgenomen, en op de pagina over de jeugdactiviteiten leggen we uit welke toernooien georganiseerd worden.