• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Zesde op het NK!

Vrijdag 19 en zaterdag 20 april deed Arvo mee met het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd tot 10 jaar. Twee dagen schaken in Waalwijk. Arvo begon prima en won de eerste partij en stond in de tweede partij gewonnen. Helaas verloor Arvo door een foutje deze tweede partij. De thuisblijvers konden Arvo’s partijen live volgen, wat tot leuke partijbesprekingen in de Whatsapp groep leidde. In de derde ronde wist Arvo zich te herpakken na het verlies en wist deze partij evenals die van de vierde ronde te winnen. Wat een mooie prestatie om drie uit vier te halen op een NK. De vijfde ronde was weer zeer spannend waarin Arvo koos voor gebiedsuitbreiding boven het winnen van stukken en op die manier langzaam de ruimte van zijn tegenstander te beperken. Na een stevige afruil ontstond toch veel ruimte op het bord en moest Arvo oppassen. En dat deed Arvo gelukkig, wat weer tot grote opwinding in de Whatsapp groep leidde toen Arvo de dame van de tegenstander klem zette. Ook deze partij werd gewonnen en Arvo had met vijf punten uit zes wedstrijden een zeer goede uitgangspositie voor de tweede dag.

Arvo op het NK

Na deze eerste dag stond Arvo gedeeld tweede met vijf anderen. Dat betekende dat op zaterdag Arvo tegen de toppers zou moeten. ’s Avonds werd daarom nog een aantal partijen van mogelijke tegenstanders bekeken.

Op zaterdag was het weer vroeg op om op tijd in Waalwijk te zijn. De eerste partij begon en Arvo had een klein materiaal voorsprong maar stond positioneel iets zwakker. Arvo’s tegenstander ging gelukkig afruilen, waardoor Arvo’s voordeel groter werd. Het was een zeer spannende wedstrijd waarin Arvo onder druk kwam te staan, deze druk wist op te heffen en vier pionnen voor kwam te staan. Is het genoeg? De strijd ging op en neer en eindigde in remise. Ook de volgende partij eindigde in remise. In de achtste ronde wachtte de koploper, met een rating die bijna tweemaal zo hoog is als de rating van Arvo. Deze wedstrijd werd verloren, de tweede van het toernooi pas. Als de laatste ronde begint, staat Arvo achtste. En begeeft de electronica het waardoor de thuisblijvers verstoken zijn de partij en alleen het verslag lezen. Arvo wint deze partij en wordt zesde.

Wat een prima prestatie van Arvo: Zesde van Nederland!