• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schoolschaaktoernooien

De afdeling jeugdschaak van D.O.S.C. heeft deze week een schaaktoernooi georganiseerd op de basischool De Kameleon in Den Dolder en op de Theresiaschool in Bilthoven.

De Kameleon

Schakers uit de groepen 7 en 8 in diepe concentratie.

Op De Kameleon is voorafgaand aan het toernooi tweemaal een schaakclinic gegeven. Op deze maandagen zijn schaakpuzzels gemaakt waarmee getraind werd. Met de gevorderde schakers werd geoefend om veilig te slaan, om mat te zetten en om voordelig te slaan. Met de beginners uit de groepen 3 en 4 werden de zetten geoefend en werd ook geoefend met veilig gaan en slaan. Natuurlijk werden op die middag ook wedstrijdjes gespeeld, waarbij de schaakklok gebruikt werd. En dat was voor iedereen nieuw en spannend. Het lijkt alsof je zo weinig tijd krijgt, maar toch blijk je iedere keer weer tijd over te hebben.

 

 

Links de groepen 3 en 4, in het midden de schakers uit de groepen 5 en 6 en helemaal rechts de groepen 7 en 8.

Op maandag 11 februari werd het Kameleon schaaktoernooi door ons georganiseerd. Er deden maar liefst 28 kinder aan mee. Op dit toernooi spelen de groepen 3 en 4 in een poule en is er voor de eerste drie plaatsen een heuse beker. De groepen 5 tot en met 8 spelen voor een plaats in de schoolteams die op 20 februari deelnemen aan het schoolschaaktoernooi voor de gemeente Zeist. De school mag drie teams aan het toernooi laten deelnemen. In de poule voor de groepen 7 en 8 plaatsen de eerste vier zich voor een team, evenzo de eerste vier in de poule voor de groepen 5 en 6. Het derde team wordt gevormd door de plaatsen 5 en 6 in beide poules. Voor de kinderen stond er daarom wel wat op het spel.

De middag eindigde met de uitreiking van de bekers aan de schakers van de groepen 3 en 4 en de bekendmaking van de teamsamenstellingen.

De Theresiaschool

Op woensdag 13 februari organiseerden we voor het eerst een schaaktoernooi op de Theresiaschool. Hier deden ongeveer 22 kinderen mee waarvan maar liefst 12 uit de groepen 3 en 4. Voor velen was het de eerste keer dat ze meededen aan een schaaktoernooi en dus leverde de klok nog eens extra spanning. Na de eerste ronde waren de schakers er aan gewend en hadden ze door dat er echt genoeg tijd was.

De schakers uit de groepen 3 en 4.