• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schakers succesvol in clubcompetitie

Vrijdag 21 juni werd de slotronde in de clubcompetitie gespeeld. De slotronde werd door alle teams in de klasse D gespeeld in het Leidsche Rijn College. D.O.S.C. was er met beide clubteams vertegenwoordigd.

Team D1 stond op een tweede plaats en moest tegen koploper Magnus die nog geen enkele wedstrijd verloren had.

Team D2 stond op een derde plaats op slechts 1 punt achterstand op nummer twee had maar fors meer bordpunten. Team D2 moest tegen Hoogland.

Team D2 speelt op een avond twee wedstrijden. Simone stond zoals gewoonlijk weer binnen vijf minuten buiten: gewonnen met … een variant op herdersmatje. Na een half uurtje was deze wedstrijd in het voordeel van D.O.S.C. geëindigd met 1 – 3. De schakers hielden vervolgens de nummer twee in de gaten: wat zouden zij doen. Ook de nummer twee won dus de stand was op dat moment nog steeds dat ons team op de derde plaats stond.

Team D1 had inmiddels tegen Magnus een bordpunt te pakken. Dat gaf moed maar de wedstrijd ging helaas verloren met 2,5 – 1,5 voor Magnus. Magnus heeft in de gehele competitie slechts drie bordpunten verloren, waarvan de helft tegen ons team D1. Hoewel de wedstrijd verloren was, is team D1 op een hele goede tweede plaats geëindigd.

Team D1 intussen was begonnen aan de tweede ronde. Ook deze ronde wist D2 te winnen met 1 – 3. Nu begon het grote afwachten en werd de nummer twee in de gaten gehouden. Als zij gelijk zouden spelen, zou D2 op bordpunten als tweede eindigen. De eerste wedstrijd werd door de nummer twee verloren. De spanning steeg, maar de stand werd gelijk getrokken. Ai, 2 – 1. De spelers probeerden de laatste stelling van een afstand in te schatten: er staan teveel witte stukken en er moeten zwarte staan. De nummer 2 won de ronde en bleef tweede.

Ons team D2 is daarmee op een goede derde plaats geëindigd op grote afstand van de nummer vier en op slechts 1 puntje van de nummer twee.

Team D1 met hun prijzenTeam D2 met hun prijzen