• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schakers D2 tegen Leusden

Maandag 25 maart, nadat de hulpouder de stoelen op kleur van de stukken had gezet en de schakers van DOSC klaar zaten, duurde het nog vijf minuten voordat de schakers uit Leusden binnen kwamen hollen: een aantal spelers moesten nog van een trainingsveld geplukt worden voordat ze konden vertrekken. Ze gingen direct achter het bord zitten en begonnen hun partij. Op bord vier was het weer snel bekeken. Na een herdersmat nam Simone haar tegenstander mee naar de kantine om daar opdrachtschaak te spelen. Ben en Thijs speelden allebei remise na een leuke strijd. Als laatste was Jonne nog bezig maar het lukte hem niet te winnen. De eerste wedstrijd eindigde in 2 – 2.

Na een pauze met een drankje begon de tweede wedstrijd. Weer won Simone met een herdersmat en was weer binnen een minuut klaar. Thijs had controle over de partij en sloeg langzaam en rustig stukken van zijn tegenstander en zette vervolgens mat. Jonne stond onder druk, behield de rust en wist de partij te keren en zette zijn tegenstander zeer fraai mat. Ben had het moeilijk, weerde zich kranig en gebruikte in alle rust zijn tijd maar moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Daarmee eindigde de tweede wedstrijd in in 3 – 1.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat D2 in de top drie. De volgende wedstrijd over een maand is tegen de nummer twee. Het worden twee spannende wedstrijden!