• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schakers consolideren positie

Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei traden beide clubteams van de jeugdschaakafdeling aan voor de een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen.

Team D2

Op donderdag ging team D2 op bezoek bij schaakclub Het Dikke Torentje in Eemnes. Op de ranglijst staat Het Dikke Torentje op de tweede plaats en ons team D2 op de derde plaats met 1 wedstrijdpunt minder. Een spannende wedstrijd dus.

Ons team ging goed van start met Herdersmatkoningin Simone die na twee minuten het eerste bordpunt al weer binnen haalde. Ook op de borden twee en drie werd de winst binnengehaald. Op het eerst bord moest Ben heel secuur spelen om niet te verliezen en dat lukte hem, Ben wist zelfs te winnen zodat de eerste wedstrijd van de avond met 4 – 0 werd gewonnen door D.O.S.C.

De stand op de ranglijst op dat moment was een tweede plek voor D.O.S.C. en een derde plek voor Het Dikke Torentje. Beide teams hadden evenveel wedstrijdpunten maar D.O.S.C. heeft meer bordpunten.

De tweede wedstrijd van de avond werd snel begonnen.

Onder grote belangstelling van clubgenoten werd de wedstrijd gespeeld. Jonne en Simone hadden het dit keer moeilijk en verloren hun partij. Ben stond moeilijk maar wist gelukkig remise te houden. Thijs won zijn partij op tijd. Deze wedstrijd werd 2,5 – 1,5 verloren, maar volgens omstanders was het Hogeschoolschaken. Na de wedstrijd werd nog even “voor de lol” geschaakt met de tegenstander waarna het team via de ijssalon in Blaricum op huis aan ging.

Stand op de ranglijst is nu weer Het Dikke Torentje op de tweede plaats en ons team D2 op een zeer stevige derde plaats. Vrijdag 21 juni wordt de slotronde gespeeld.

Team D1

Vrijdag 17 mei trad team D1 aan tegen Magnus D3. Ook hier waren dit de teams die op de ranglijst op de tweede plaats, ons team, en op de derde plaats, Magnus D3, staan.

Magnus… altijd moeilijk. De eerste horde is er te komen, want het navigatiesysteem kent de weg nog steeds niet in Leidsche Rijn. Tweede horde geen probleem, in 15 zetten pakt Arvo de eerste winst. Niet lang daarna verlies op bord 3… 1-1. Siem en Oscar nemen de tijd. Siem omdat hij moet schaken met een arm in het gips, Oscar omdat hij na een succesvolle Schotse opening toch niet echt kan uitlopen. Maar dan is het uiteindelijk zover, in dezelfde minuut worden de laatse twee horden glansrijk genomen. D.O.S.C. gaat met een verdiende 1-3 huiswaarts. Zonder navigatiesysteem, dat wel.

Met een stevige tweede positie speelt D1 op 21 juni de slotronde.