• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Schaaktoernooi op KBS De Kameleon

Op dinsdag 23 januari vond op De Kameleon weer het jaarlijkse Kameleon schaaktoernooi plaats dat door Jeugdschaken D.O.S.C mede wordt georganiseerd. Voorafgaand aan het toernooi zijn twee schaaklesmiddagen gegeven.

Schaaklessen

nadenkenTijdens de schaakmiddagen hebben we uitleg gegeven en schaakpuzzels gemaakt. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze gingen schaken en begonnen we met uitleg over de loop van de stukken en over stukken slaan. Met de kinderen die al vaker geschaakt hadden, hebben we het gehad over veel gemaakte fouten. Een stuk weggeven bijvoorbeeld of schaak geven als dat niets oplevert. En we hebben schaakpuzzels gemaakt over verdedigen: hoe zorg je ervoor dat als een stuk van je aangevallen staat, je niet zomaar dat stuk kwijtraakt maar er iets voor terug krijgen.

Als voorbereiding op het toernooi hebben we uitleg gegeven over het gebruik van de schaakklok en zijn partijtjes gespeeld met de schaakklok. Aan beide middagen namen ongeveer 20 kinderen deel.

Tekst gaat verder na de foto’s van de schaakmiddagen.

uitleg
Leren schaken met een schaakspel

Leren schaken met een schaakspel

Uitleg over het gebruik van de schaakklok.

Uitleg over het gebruik van de schaakklok.

puzzelen

Schaaktoernooi

Ieder jaar wordt in Zeist een schaaktoernooi georganiseerd voor de basisscholen uit de gemeente. Iedere school kan hieraan meedoen met één of meer schoolteams. Op de Kameleon organiseren we een Kameleontoernooi voor alle schakers diezaal aan het Zeister toernooi willen meedoen. De prijs voor de groepen 5, 6, 7 en 8 is een plaats in één van de teams. De groepen 5 en 6 spelen in een poule voor een plaats in een team evenals de groepen 7 en 8. De groepen 3 en 4 doen ook mee aan het toernooi en spelen voor een heuse beker.

Dit jaar deden maar liefst 30 kinderen mee aan het toernooi. Op dinsdag 23 januari vanaf 14 uur werd in vijf rondes bepaald welke vier schakers uit de poules in een schoolteam zouden plaatsnemen. De spanning nam in de loop van de middag toe evenals de vermoeidheid.

Aan het eind van de middag werd bekend dat De Kameleon met drie teams zou deelnemen aan het toernooi waardoor uit iedere poule zes kinderen kunnen deelnemen aan het Zeister toernooi. In de poule voor de groepen 3 en 4 kregen onze jeugdschakers Florijn en Roeland de tweede en eerste prijs.

De winnaars uit de groepen 3 en 4

De winnaars uit de groepen 3 en 4

 

Alle deelnemers met juf Heidi en schaaktrainer Marnix

Alle deelnemers met juf Heidi en schaaktrainer Marnix