• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Pepernotentoernooi

Het is inmiddels traditie om op de laatste maandag voor Sinterklaasavond het pepernotentoernooi te spelen. Dus maandag 30 november was het zover. We begonnen de avond met pepernootschaak: alle pionnen waren vervangen door pepernoten en geslagen pepernoten mochten worden opgegeten. Daardoor veranderde het doel van het spel: i.p.v. mat zetten werd het doel zo snel mogelijk pionnen slaan en dan om nieuwe vragen.

Pepernoten en chocoladepepernoten als pionnen.

Na de eerste ronde, volgden ronden met schaakvarianten, waarbij de regels steeds iets anders waren. Maar wel iedere keer met pepernoten als pionnen. We speelden Canadees schaak waarbij de stukken die worden geslagen, teruggeplaatst werden op het bord door de partij die het stuk had geslagen. Deze stukken konden dus mooi op heel vervelende velden geplaatst worden. Het terugplaatsen lukte niet met de (pepernoot)pionnen, die stukken verdwenen…

In de laatste ronde speelden we doorschuifschaak. Na een speelduur van 2 minuten, schoof iedereen een bord door zodat je een nieuwe stelling en een nieuwe tegenstander had. Dit zorgde voor veel gelach of wanhopige gezichten bij stellingen die erg makkelijk of juist erg moeilijk waren.

De avond werd afgesloten met een opruimactie: het zou toch vervelend zijn als er veel pepernoten achterbleven.