• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Jeugdschaker op het NK

Zaterdag 23 juni werd het Nederlands Kampioenschap voor pupillen gehouden.

150 kinderen streden in 3 leeftijdscategorieën om de nationale titel. Al deze kinderen hadden zich eerder dit jaar

Op het derde bord kon de wedstrijd live gevolgd worden in de hal en via de website van het toernooi.

Op het derde bord kon de wedstrijd live gevolgd worden in de hal en via de website van het toernooi.

gekwalificeerd door een kwalificatie-wedstrijd te winnen. Zo ook onze Arvo die bij de F-jes (geboortejaar 2009) aan mocht treden na de puppillendag gewonnen te hebben.

Arvo heeft, net als veel D.O.S.C.-schakers, al aan menig schaaktoernooi meegedaan, maar een nationaal kampioenschap was voor hem nieuw. En dat was te merken. De eerste partij verloor hij prompt van een veel lager ingedeelde tegenstander. Maar wat je al snel leert op een NK is dat er geen slechte tegenstanders zijn.

Gelukkig herstelde Arvo snel van de nederlaag en wist hij de tweede, derde, vierde én vijfde partij winnend af te sluiten!

Zo’n lange winstserie moest opvallen en daarom mocht hij in de zesde ronde aantreden tegen de latere nummer 2 van Nederland. Het werd een nagelbijter van een partij die live te volgen was en die Arvo maar nipt verloor… Moegestreden moest hij in de zevende en laatste ronde het hoofd buigen voor de Nederlands kampioen t/m 10 jaar.

Dit alles bracht Arvo naar een mooie 16e plaats van de 52 strijdende kinderen. Een prachtig resultaat en een enorme ervaring rijker keerden we tevreden huiswaarts.
 
Wedstrijd gewonnen!

Wedstrijd gewonnen!

1507d3e4-9f55-44e8-98b1-584639e19db0
Met zwart weer gewonnen

Met zwart weer gewonnen