• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Eerste on-line D.O.S.C. schaaktoernooi

Afgelopen maandag, 23 maart 2020, hebben de jeugdschakers van de nood een deugd gemaakt en hun eerste on-line schaaktoernooi gespeeld. Omdat we een paar weken geen clubavond hebben en toch willen schaken, is op een schaakplatform een toernooi georganiseerd. Niet alleen de clubleden mochten er aan meedoen, maar ook vriendjes en famillieleden.

De eerste avond deden zo’n tien schakers mee. De schakers werden willekeurig gekoppeld en als ze na een partij vrij waren, gekoppeld met een andere vrije schakers. De meeste schakers hebben drie tot vijf wedstrijden gespeeld.

De topwedstrijd van de avond was de partij tussen de, op dat moment, nummers een. In deze wedstrijd zag Karin een mogelijkheid tot stukkenwinst over het hoofd en werd ze vervolgens prachtig door Jonne in een hoek gedreven en mat gezet. Jonne werd daarmee soeverein de winnaar van deze speelavond. Karin werd tweede en Benjamin derde.

Volgende week maandag wordt het volgende toernooi gehouden. Als je interesse hebt mee te doen, stuur dan een e-mail naar schaken@dosc.nl.