• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Een puntje scheidde ons van …

Zaterdag 7 april organiseerde de regionale schaakbond weer het jaarlijkse toernooi voor clubteams tot 9 jaar. Via dit toernooi kun je je als team kwalificeren voor deelname aan het NK voor jeugdteams. Dit jaar mochten de eerste vijf teams meedoen aan het NK. Er deden zestien teams mee van vier verenigingen.

Wij deden dit jaar deden mee met een team met Mees, Ben, Thijs en Berend. Na een voorspoedig begin waarin we met 4 – 0 wonnen van een team van Moira, moesten we tegen de latere nummer 1.

Blik op de zaal met op de voorgrond ons team tegen de latere nummer 1.

Blik op de zaal met op de voorgrond ons team tegen de latere nummer 1.

Met een verschil in gemiddelde rating van een paar honderd punten, was er voor ons niet veel aan te doen: 0 – 4. De rondes erna wonnen en verloren we wedstrijden en stonden we derde of vierde met uitzicht op het NK. De laatste twee rondes waren daarom spannend en moesten we spelen tegen clubs die ook kans maakten. De een-na-laatste ronde wonnen we met 3 -1, de laatste tegen de uiteindelijke nummer drie verloren we met 1 – 3 waarin Ben een hele goede presentatie leverde door te winnen van iemand met een veel hogere rating. Met spanning wachtten we op de uitslag van het toernooi.

Helaas, we haddden 1 punt te weinig om door te gaan naar het NK en we eindigden als zesde. Toch een hele goede prestatie van ons team!

eteams2018-tegenmoira