• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

E-team naar het NK

Zaterdag 6 april organiseerde de regionale schaakbond SGS weer het kampioenschap voor E-teams. De jeugdschakers van D.O.S.C. deden mee met twee teams. Arvo, Ben, Thijs en Sem vormden het eerste team en Roeland, Wende, Tess en Lola vormden het tweede team. Tijdens dit toernooi was er voor de eerste drie geëindigden een beker en mochten de eerste vijf geëindigden deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap dat later dit jaar in Rotterdam wordt gehouden.

Het eerste team met Arvo, Ben, Thijs en Sem.Het tweede team met Roeland, Wende, Tess en Lola

In de eerste twee rondes liet het eerste team meteen van zich spreken met een 4 – 0 overwinning gevolgd door een 3 – 1 overwinning. Sem won in de eerste ronde binnen een minuut. Ook Thijs was snel klaar met twee winstpartijen op rij.

Even ontspanning voor E2.

Het tweede team had meer moeite. Tess dacht mat te zetten, maar nee, toch niet. Oei, dame kwijt. Gelukkig wist Tess de partij knap op remise te houden. In de derde ronde moest het eerste team tegen Moira Domtoren. Altijd lastig. Ook dit keer: 4 – 0 verlies. Jammer, maar we blijven hoog in de ranglijst en het team doet mee om de plaatsen voor het NK.

Team 2 sloeg in de vierde ronde genadeloos toe met een 3½ – ½ overwinning! De ronde erna een gelijkspel. Prima gedaan door team 2. Team 2 heeft minder ervaring in het spelen van toernooien dan team 1, maar wat speelden ze rustig en geconcentreerd! Er werden geen partijen weg gegeven: een prima prestatie van het team, wat in de pauzes tussen de partijen even ging ontspannen.

Voor team 1 spant het er nu om. In ronde 6 moet worden gespeeld tegen Magnus E1, het gaat nu om een plaats bij de eerste drie. Spannend, ook voor de toeschouwers.

De wedstrijd eindigt in 2 -2 met een knappe prestatie van Thijs die rustig en gedegen speelt terwijl hij door heel wat mensen op de vingers gekeken wordt. E1 staat nu derde als de laatste ronde begint. Dan begint de spanning en de lange middag toe te slaan. Een partij wordt verloren door een Herdersmat!  Gelukkig houdt team E1 het op remise!!

Beide teams hebben een leuke middag gehad. Team 2 heeft goed gespeeld en heeft veel wedstrijdervaring opgedaan.. Team 1 eindigt als derde en neemt een beker mee naar huis en mag in september deelnemen aan het NK.