• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Doorgeefschaaktoernooi

Zaterdag 8 december 2018 werd in Hoevelaken het kampioenschap Doorgeefschaak gehouden. Bij doorgeefschaak speel je als tweetal in een team waarbij je stukken die jij slaat mag doorgeven aan je teamgenoot. Dus drie torens of drie paarden op een bord is niet vreemd.

Tess en Raoul

Voor D.O.S.C. deden Tess en Raoul mee als team en speelden Arvo en Lars in een team. Voor Raoul was dit zijn eerste toernooi wat het voor hem extra spannend maakte. Tess en Raoul pakten na een wat moeizame start de draad op met een aantal fraaie overwinningen. Ze eindigden in het algemene klassement in de middenmoot, wat een prima prestatie is.

Lars en Arvo speelden als duo goed samen en stonden vanaf het begin in de kop van het algemene klassement. Het duo verloor alleen van de latere winnaar van het algemene klassement, die twee leeftijdscategorieën hoger speelde. In het algemene klassement werden ze tweede, in hun leeftijdscategorie werden Lars en Arvo eerste. Hun beker is in de prijzenkast geplaatst. De laatste wedstrijd rondde het tweetal af in stijl: door gelijktijdig hun tegenstander mat te zetten. Een filmpje van de laatste zet: doorgeefschaak2018. (Filmpje downloaden!)