• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

D2 tegen Baarn

Vrijdag 8 maart heeft team D2 het opgenomen tegen team Baarn D1.

Omdat Simone een feestje had, versterkte Berend het D.O.S.C. team. Om 18:20 zaten we in de auto. De sfeer zat er goed in. Ze waren klaar voor een klinkende overwinning.

Na enig zoeken hadden we het clubhuis gevonden. Ben, Thijs, Jonne en Berend namen plaats en moesten het opnemen tegen respectievelijk Jouke, Emelia, Nienke en Sam. Iedereen kreeg wat te drinken en toen gingen ze aan de slag. De spanning en concentratie was op de gezichten af te lezen.

Binnen 5 minuten hadden Thijs en Emelia elkaars bord leeg gespeeld. De schaakpartij werd een heuse strijd wie als eerste kon promoveren. Berend had een lastige 1e partij. Sam had namelijk 2 lopers meer. Jonne stond sterker, maar miste een kans op de partij al snel te beslissen door een toren niet te slaan. Maar al snel weet hij zijn tegenstander schaakmat te zetten. Een punt voor D.O.S.C. Sam let even niet op, en daar maakt Berend gebruik van. Schaakmat! Wat een debuut!! Tussenstand: Baarn – D.O.S.C.: 0 – 2.

Thijs stevent af op een remise. Inderdaad remise, einde spel. De stand komt op ½ – 2 ½

Ben is nog bezig. De enige niet-snel-schaker tijdens de 1e partij. Hij staat 3 pionnen achter, het wordt heel moeilijk. Ben keert de partij! Schaakmat! Wat een verrassing. De uitslag van de eerste wedstrijd Baarn – D.O.S.C.: ½ – 3 ½

Ze willen direct door met de 2e wedstrijd. Berend moet nog wennen aan het schaken met een klok. Hij gaat met zijn koning aan de wandel. Opletten! Helaas, schaakmat. Een punt voor Baarn.

Jonne zet snel schaakmat. Een punt voor D.O.S.C.

Thijs staat sterk. Hij staat een toren voor. Ben heeft het lastig. Hij staat een loper achter. Thijs promoveert en vraagt een toren. Bam! Schaakmat! Baarn – D.O.S.C.: 1-2

Ben gaat verliezen. Helaas! Uitslag van de tweede wedstrijd Baarn – D.O.S.C.: 2-2

Wat een leuke partijen.

Zo’n inspanning en prestatie mag beloond worden. Op de terugweg halen we een McFlurry.

Voldaan gaan we naar huis. (Maikel)