• remia-lekkerste-2015
  Remia consumentenservice
  ☎ 0800 0 222 555
  ✉ info@remia.nl

Een bardienst ruilen

Zodra je voor een bardienst staat ingepland, heb je de mogelijkheid (en verplichting) om, in geval van verhindering, te zorgen dat er iemand anders bardienst draait.

De mogelijkheden op een rijtje:

 • Ruil je dienst met een ander ingepland persoon
 • Schakel iemand van de reservelijst in (kosten € 40,-)

Ruilen/overdragen

Als je tijdig ziet aankomen dat je een ingeplande bardienst niet kunt verrichten, is het het simpelste om te proberen te ruilen. Dat kan in het bardienstenprogramma. Hoe? Volg onderstaande stappen.
Let op: in het programma kun je diensten alleen overdragen. Als je wilt ruilen, moeten beide personen hun dienst overdragen aan de ander.

 1. Log in op dosc.inzetrooster.nl/login
 2. Klik op login opvragen en volg de stappen
 3. Als je bent ingelogd, ga je eerst naar alle diensten. Selecteer bovenaan bij ‘Selecteer groepen’ bardiensten, klik dan op update, om een overzicht te krijgen van alle ingeplande bardiensten.
 4. Heb je een dienst op een andere geschikte datum en tijd gevonden, klik dan op de naam van diegene die daarop staat ingepland. Je krijgt dan de contactgegevens van diegene te zien waarop je hem/haar kunt benaderen met een belletje, whatsapp of e-mail, om te vragen of diegene met je zou willen ruilen.
 5. Heb je iemand bereid gevonden? Ga dan terug naar het bardienstenprogramma, log in en ga naar mijn pagina. Achter de dienst waarop je oorspronkelijk stond ingepland, klik je op overdragen.
 6. Volg de stappen in het volgende scherm en selecteer bij zoek persoon de persoon die je bereid gevonden hebt om je dienst over te nemen. Selecteer de naam van die persoon en klik op de knop Verzoek versturen.
 7. Er wordt naar die persoon automatisch een mail verzonden met een overnameverzoek. De ontvanger moet de overname bevestigen door in die mail op Overnemen te klikken. Je dienst is overgenomen!
 8. Om de ruil helemaal af te ronden, moet diegene die jouw dienst heeft overgenomen, zijn oorspronkelijke dienst overdragen aan jou door bovenstaande stappen vanaf e) te volgen. Hij/zij stuurt jou een overnameverzoek voor zijn/haar dienst die jij vervolgens overneemt.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact op met de bardienstplanning. De contactgegevens staan onderaan de pagina op de website van de bardienstplanning, of stuur een bericht naar bardienst@dosc.nl