• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Jeugdactiviteiten van de SGS

De regionale schaakbond SGS organiseert de clubcompetitie, het schoolschaaktoernooi en tal van toernooien. Aan veel toernooien doen wij mee en in onze vitrinekast staan al een flink aantal prijzen die we op toernooien gewonnen hebben. In de agenda zijn de toernooien opgenomen.

Jeugdactiviteiten SGS

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB heeft een groot aantal regionale bonden. De schaakclubs, zoals D.O.S.C., vallen onder een regionale bond. Wij vallen onder de SGS, de Stichts-Gooise Schaakbond. De SGS organiseert veel toernooien en wedstrijden voor volwassenen en kinderen, het geeft opleidingen voor schaaktrainers en neemt de schaakexamens af.

De meisjes schaakmiddag

Ieder jaar organiseert de SGS een gezellige schaakmiddag voor meisjes, in Baarn! Een mooie schaakmiddag volop schaakactiviteiten zoals schaaklesjes, puzzeltjes, partijtjes en ook andere activiteiten zoals knutselen. Alle meisjes, tussen 6 en 12 jaar, die al kunnen schaken of willen leren schaken zijn welkom. Je hoeft niet lid te zijn van een schaakclub en je mag natuurlijk een vriendinnetje, zusje of nichtje meenemen!

In 2014 hebben Fenna en Karin met veel plezier meegedaan.

GrandPrix toernooien

De SGS organiseert voor jeugdspelers een GrandPrix toernooicyclus van 7 of 8 toernooien. Dit toernooi speel je zelf, dus niet in een team.

In 2015 hebben we aan veel tournooien meegedaan.

Onder jeugdspelers worden verstaan diegenen die in het jaar 1996 of later zijn geboren. De spelers worden op speelsterkte ingedeeld in groepen van minimaal 8 personen.

Er wordt met de klok gespeeld, beide spelers krijgen 15 minuten

Meer informatie kun je vinden op de website van de website van de SGS waar je je ook kunt inschrijven.

Pupillendag

Wie durft de strijd aan te gaan? Op deze dag gaan jullie uitmaken welke jeugdspelers uit de SGS zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap schaken. Er wordt gespeeld in leeftijdsgroepen. Speeltempo: 15 minuten per persoon per partij.

Doorgeefschaak toernooi

Welk koppel durft de strijd aan te gaan? Er wordt gespeeld in leeftijdsgroepen.