• remia-lekkerste-2015
  Remia consumentenservice
  ☎ 0800 0 222 555
  ✉ info@remia.nl
 • Blokken_los_middel

  itsourbusiness | ictsupport
  ☎ 06 22454202
  ✉ info@itsourbusiness.nl

Jeugd gymnastiek

Ouder-peutergymnastiek
dinsdag 9.30 – 10.30 uur

Ouder-peutergymnastiek is een vorm van gymnastiek, die zich primair richt op peuters van anderhalf tot vier jaar. Iedere peuter wordt daarbij begeleid door zijn ouder, verzorger, grootouder, die gedurende de les verantwoordelijk blijft voor de peuter. Behalve het bewegen, de motoriek, worden ook de zintuigen elke les weer geprikkeld en gebruikt. Het gehoor wordt steeds weer op de proef gesteld bij het opvolgen van de kleine opdrachtjes die worden gegeven. Ze moeten behalve het verstaan en begrijpen van de opdracht ook de stem die de opdrachten geeft kunnen onderscheiden tussen het geroezemoes van de andere kinderen en de ouders. Daarbij leren ze ook, door het luisteren en kijken naar de ouderen, die het voordoen, verschillende begrippen zoals op/onder – voor/achter – hoog/laag – in/uit kennen. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met anderen gehouden moet worden, dat je op je beurt moet wachten. Samen bewegen zal het contact tussen de begeleider en de peuter alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Kleuter en jeugd – gymnastiek
Kleuter en jeugd gymnastiek, woensdag 14.45 – 15.45 uur

De kleuters en jeugd van ca. 4 – 7 jaar kunnen al spelend ontdekken wat het is om in touwen te klimmen, te slingeren, te schommelen en te hangen in de ringen, te duikelen, te glijden of te klauteren in het wandrek. In het seizoen gaan we steeds een stapje verder. Wij gymmen met de toestellen, doen opdrachtjes, leren met anderen samen te werken en worden zelfstandiger. Iedere kleuter krijgt de gelegenheid zich te ontplooien vanuit zijn of haar eigen kunnen. Bij de groep staat plezier in bewegen voorop!

jeugdgym-2                       jeugdgym-3

Jeugdgymnastiek
woensdag 15.45 – 16.45 uur

Bij jeugdgymnastiek, van ca. 8 – 12 jaar, wordt regelmatig een freerunning-parcours uitgezet en leren kinderen in een uur intensief bewegen en toestellen te gebruiken. Dat kan een een salto, handstand, trampoline springen, of freerunning parcours zijn. Kom gerust op woensdagmiddag wee proeflessen meedoen! Neem soepelvollende kleding, sportschoenen en een drinkflesje mee.

Op YouTube vind je een aantal leuke filmpjes van de trainingen:

De verzamelde filmpjes: Dosc Freerunning trainingen

Het topfilmpje: nu kijken!

jeugdgym-1                                jeugdgym-4

Volg gymnastiek nu ook op   facebook