• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Sportief 55+

Gezond ouder worden
Tot het 55 ste levensjaar is er vaak voldoende lichaamsbeweging om fitheid en gezondheid te behouden. Daarna kunnen er allerlei redenen zijn om minder te bewegen, bij voorbeeld: sportactiviteiten nemen af, het lichaamsgewicht neemt toe, er wordt vaker de auto genomen. Door de afname van gevarieerde bewegingen neemt de motorische fitheid af.

Kortom: de gezondheid wordt bedreigd en dat willen we niet, we willen gezond ouder worden.

Tijd voor bewegen
In de huidige tijd vragen veel zaken om aandacht en zijn er veel verleidingen die ons de resterende tijd kosten. En toch moeten we tijd vrijmaken om te bewegen. Door meer te bewegen neemt de conditie en het uithoudingsvermogen toe en de kans op ouderdomskwaaltjes wordt kleiner. Meer bewegen is een goede tegenhanger van stress. Ook zijn er verschillende persoonlijke ervaringen zoals: fitter voelen, beter slapen, afvallen, betere spijsvertering, betere ademhaling, productiever of meer levenslust.
Bij D.O.S.C. is de trainingsmethode “Sportief 55+” ontwikkeld. Een aantal jaren geleden is men in Zeist en Den Dolder met GALM (Groninger Actief Leven Model) begonnen. In de loop van de tijd zijn daar een aantal aspecten aan toegevoegd door onze trainers waardoor een meer compleet trainingsschema voor 55-plussers is ontstaan. De trainingen bestaan uit conditie-gymnastiek, bewegen in spelvorm en bewegen op muziek.
De deelnemers aan Sportief 55+ krijgen een betere conditie en beleven veel plezier aan het wekelijkse uurtje sporten. Ook het sociale aspect van Sportief 55+ is van belang, men leert elkaar kennen in de groep, wekelijks ziet men elkaar en er worden door de groepen activiteiten naast het sporten georganiseerd. Op dit moment zijn ca. 200 Sportief 55+ deelnemers in 8 groepen actief, 80 heren en 120 dames. De groepen zijn gemengd. De trainingen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven. Voor nadere informatie over plaats en tijd zie  Trainingstijden  op deze site.

Voor alle trainingen geldt dat men vrijblijvend naar een training kan gaan en meedoen. Bevalt het, dan kan men lid worden van “Sportief 55+” van D.O.S.C.