• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Wet van Murphy!

 

Het zal heel erg anders moeten gaan de tweede helft, anders mogen we het komend seizoen een divisie lager proberen. We sprokkelen wel wat puntjes binnen maar de achterstand op veiligheid is best fors, doch nog steeds overbrugbaar!

Eerst thuis tegen nummer twee en de enige uitdager voor het kampioenschap Bosgenoegen Specials. Superleuke en gezellige tegenstander. Lang leken we richting een 8-1 nederlaag af te stevenen, dankzij Frans die zijn single won. Gelukkig werden we net op tijd wakker en pakten Andries en Frank nog een koppeltje en samen met Rob en Frans werd ook nog terecht de teamronde binnengesleept! Aan het begin van het seizoen heb ik extra targets bepaald voor iedereen. Frank had de opdracht om zijn hoogste check te verbreken (100) en zijn eerste 180 te gooien in een wedstrijd. Laat hij dit nou in deze wedstrijd binnen tien minuten van elkaar gooien! De twee pulletjes staan nog op hem te wachten want hij had al genoeg achter zijn kiezen!

De week daarna een bekerwedstrijd tegen Cobus uit Utrecht, welke met twee dames op kwam dagen. Dat is dan wel weer het voordeel van een eventuele vierde of vijfde divisie! De bekerwedstrijd gaat over een best of 3 dus je moet er gelijk staan. Dat deed Harm wel, maar daarna lukte het niet meer door de pijn in zijn schouder en zo kwamen we 1-0 achter. Gelukkig deden Krijn frans en Frank goede zaken e zo stonden we ineens 3-1 voor. Normaal gesproken fiets je zo’n wedstrijd eenvoudig uit. Echter Frank en Rob verloren direct van het dames koppel, lachen natuurlijk! Echter toen daarna Krijn en Frans van het andere koppel maar ook van de dames verloren verging ons het lachen wel! Gelukkig werd het andere koppel wel gewonnen waardoor de bierronde de beslissing moest brengen. Deze ging ook tot het gaatje in een best of 3, waarna Krijn ook nog iets nuttigs deed door de beslissende dubbel 8 erin te gooien. Helaas werd dit alles tenietgedaan doordat het formulier niet tijdig online ingevuld werd waardoor we alsnog uit de beker zijn, ondanks de winst. Stom maar ook zuur omdat je bij een competitiewedstrijd wel een waarschuwingsmail krijgt maar blijkbaar dus niet voor de beker. Als de bekerleider je dan ook nog opbelt dan koester je hoop, maar die bleek vals! Bel dan niet!

Weer terug naar de competitie met een wedstrijd tegen de nummer drie in het Soesterkwartier. Gelukkig vroegen ze netjes of er af en toe een sigaretje binnen gerookt mocht worden. Tegen vier intimiderende kleerkasten durfde ik in mijn eentje geen nee te zeggen. Dit hebben we geweten! Het ene sigaretje werd al gauw een slof en blijkbaar rookte iedereen op die locatie. Niet normaal meer en ik denk dat ik er nog een week last van gehad heb 😉 Qua wedstrijd was het niet slecht maar zat het niet mee. Krijn gooide nog wel uit het niets een 136 check waarmee ook hij een doelstelling voltooide. De leg daarna miste hij een 115 op het ijzer, maar het leverde geen punten op. Zo stonden we in no time met 6-0 achter. Gelukkig kregen we daarna een opleving en wonnen Krijn en Frank een koppel waarna Frans na 3x een 3-2 nederlaag nu wel de beslissende pijl in de bierronde erin gooide. Een 7-2 nederlaag was een beetje geflatteerd maar helaas zat er dus blijkbaar niet meer in.

De laatste wedstrijd van het jaar was thuis tegen The Party Animals! Eén ding, deze naam zou verboden moeten worden voor deze ploeg, want die sloeg nergens op. Het leek een bij elkaar geraapte ploeg, waar weinig klik in zat, dus een andere naam was passender geweest. Rob mocht beginnen en gooit duidelijk te weinig de laatste tijd want hij ging kansloos ten onder met 3-0. Krijn won na vorige week zowaar nog een keer! Zijn tegenstander gooide erg nonchalant en vanuit de schouder ipv dat hij mikte vanuit zijn zicht. Dus na afloop vroeg Krijn heel beleefd of hij soms last van dartritus heeft gehad omdat iemand dan maar iets aanleert om zo in ieder geval te kunnen blijven gooien. Het antwoord was echter, nee hoor, zo gooi ik altijd! Is er dan echt niemand die, sinds 2008, hem weet te melden dat je hoort te mikken bij deze sport en dat je nou eenmaal geen ogen in je schouders hebt zitten! Ik had er geen problemen mee, want sta nu op net zoveel overwinningen als geheel vorig seizoen! Helaas lieten Frank en Frans (weer 3-2) de punten liggen waardoor we tegen een 3-1 achterstand aankeken. Andries en Frans maar ook Krijn en Rob wonnen daarna de koppel waardoor het ineens weer 3-3 stond. Waarom de volgende twee daarna weer verloren werden weet niemand? Zeker niet omdat de teamronde daarna weer gewoon onze kant op viel dankzij een fraaie check van Frans. Er zat dus meer in, maar blijkbaar deze keer nog niet. De tweede helft moet anders en gaan we onze uiterste best doen om in deze divisie te blijven, maar mocht dat niet lukken in deze sterke poule, dan gaan we komend seizoen gewoon proberen om weer omhoog te kijken! Iedereen een fantastisch 2017 namens de gehele afdeling darts!!