• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Wat in het vat zit….

Kortom, het kan nog beter, en dat gaat gebeuren ook! Van de zes gespeelde wedstrijden, zaten er vier tegen ploegen uit de top zes bij. Een score van 24 punten en drie overwinningen is dan dus een mooi resultaat. Als je dan ook nog bedenkt dat Harm aan het herstellen is, Rob met een verhuizing van zijn bedrijf bezig is en Krijn zeer binnenkort de omslag gaat maken, gezien de vorm buiten de wedstrijden, dan komen er dit seizoen nog mooie dingen uit het vat naar boven!

Hieronder dan maar even een overzicht van de wedstrijden in oktober. De eerste was een uitwedstrijd naar Cheers in Hilversum. Een groepje oudere mannen en één jongere, die al vanaf 1987 (op die jonge na! 2000) samen in een team spelen. Als je al zo lang dart dan mag je ook wat verwachten. Al hadden we wellicht meer kansen moeten krijgen, was het een wedstrijd om snel te vergeten. Een gezellige kroeg met dito uitbater maakten een hoop goed! Nadat John de vorige pot 102 wist te checken, wist Krijn er, na een 140 in de beurt ervoor, een 120 check uit te persen. Dit is dus de nieuwe target voor de 10% geldbonus aan het einde van het seizoen! Helaas was de tegenstander serieus goed, en verloor hij alsnog. John en Frans kregen meer kansen maar kregen het ook niet voor elkaar. Hoewel midden in zijn revalidatie wilde Harm het toch proberen. Met de nodige pijn in de benen wist hij zeer overtuigend zijn single te winnen met 3-0 en zo gelukkig het eerste puntje binnen te halen. De koppels gingen in hetzelfde patroon, op eentje na! Wederom was het John die het verschil maakte, door een mooie check in de koppel te plaatsen, waarna Rob het karwei kon klaren. In de bierronde kreeg John de kans en checkte 60 voor een verrassend puntje en een kater bij de tegenstander. Een 1-8 was zeker mogelijk geweest maar gelukkig wisten we de schade beperkt te houden tot 3-6.

De week daarna mochten we weer thuis aantreden, tegen de Burcht, in een volle kantine met onze favoriete bardames! De wedstrijd zelf was er eentje van gemiste kansen! De eerste twee koppels van Frank en Harm gingen beide ietwat onterecht met 3-2 verloren. Gelukkig wisten John en Rob de stand weer gelijk te trekken. Een 4-0 voorsprong of een 2-2 gelijkstand is toch wat anders en toen de eerste koppel met 3-0 verloren ging, hing er een onterechte nederlaag in de lucht! Twee koppels later was dit weer rechtgezet en stonden we weer 4-3 voor. Toch vonden de mannen dat het nog niet spannend genoeg was en ging de laatste koppel weer de andere kant op. Gelukkig wisten we de bierronde wederom te pakken waardoor we met 5-4 de wedstrijd wisten te winnen! Dat de tegenstander dit niet leuk vond bleek aan zijn handtekening onder het formulier, Dhr.K.Utzooi J Overigens wederom een erg gezellige tegenstander! We treffen het tot nu toe dit jaar!

De derde wedstrijd van de maand was wederom in Hilversum, tegen oude bekende In Dubio. Harm won met trillende handjes en John lulde zijn tegenstander uit de wedstrijd. Frank die kreeg een topper tegenover zich en verloor kansloos. Krijn had de ommekeer kunnen halen maar faalde nipt. Een herhaling van de vorige wedstrijd want John won wederom de koppel, maar nu dankzij Frank die ze alle drie checkte. In de koppel van Krijn en Harm had John de tegenstander nog even geholpen door zijn pijlen uit te lenen! Zijn fout maakte hij dus wederom goed, anders had hij naar huis kunnen liften! Onder het toeziend oog van zijn maatje Berry, wist John ook nog de bierronde uit te gooien. Dit terwijl hij met zijn eerste pijl nog op de verkeerde dubbel aan het mikken was! Gelukkig konden we ingrijpen en gooide hij hem alsnog. Ik denk een terechte 5-4 nederlaag en weer mooie punten tegen de nummer twee!

De laatste pot van de maand was een thuiswedstrijd tegen de Zwaan uit Nieuwegein. John ging te veel naast zijn schoenen lopen, dus zochten we een geschikte tegenstander en die wilde wel een handje helpen. Een kansloze 3-0 nederlaag tot gevolg. Hierna gooiden Frans, Rob en Frank alle drie overtuigend hun tegenstander van het bord. Toen was het pas kwart voor negen en Andries zou later komen. De tegenstander werd vrijwillig op een rookpauze gewezen en Frank en Rob maakten in een onderling potje uit wie Andries zou vervangen als dit nodig mocht blijken. Natuurlijk kwam hij precies op tijd. Echter de goed vorm uit de singles was even weg en de tegenstander kwam goed terug. De koppels werden eerlijk verdeeld over beide ploegen, maar in tegenstelling tot de andere wedstrijden werd nu helaas de bierronde verloren. Hierdoor stond er een geflatteerde 5-4 overwinning op papier. Geflatteerd in andere vorm want een 8-1 was gewoon mogelijk geweest.

Kom ik toch weer terug op de titel van dit stukje. In oktober werd er een puike prestatie geleverd, maar toch blijft het gevoel dat er we wel een paar puntjes meer hadden kunnen hebben. Toch ben ik op dit moment nog niet bang voor degradatie, zeker niet op de manier hoe we gooien of kunnen gooien. We zullen het allemaal wel zien in de wedstrijden van november!