• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Veilig, met nog 2 te gaan!

Ja u leest het goed! De kop boven dit stuk kan maar op één speler slaan, mijzelf! Ongewenst een voorbeeld voor iedereen die in een vormcrisis zit en er maar niet uit weet te komen! Bijna 4 jaar lang gooide ik tijdens wedstrijden geen fatsoenlijke pijl meer in het bord, tot letterlijk het gooien als iemand die voor het eerst een pijltje gooit. Ik durf best te stellen dat als ik geen voorzitter van de afdeling was geweest ik waarschijnlijk het pijltje er al lang bij neergegooid had. Tot in september het ineens in de pauzes weer ging lopen! Mooi, zo aan het begin van de competitie, maar niets bleek minder waar! Tijdens de wedstrijden was ik geen schim van de speler in de pauzes of op vrijdag, tot uiteindelijk deze maand het pijltje weer goed viel. Hopelijk ben ik er nu doorheen en kan ik eindelijk voor punten gaan zorgen. In ieder geval een dankwoord aan mijn oude en nieuwe ploeggenoten voor het gewoon accepteren van mijn spel waardoor het plezier op de avonden in ieder geval niet hierdoor verloren ging! Dan nu over naar de wedstrijden van april, want wat hebben we daar weten te presteren?

De doelstelling van april was handhaving bewerkstelligen, want met in mei wedstrijden tegen een concurrent en tegen de koploper voor de boeg, moest het nu gebeuren! De eerste wedstrijd begon al goed….NOT!!! Na in februari een eerste totale off day gehad te hebben door de aanwezigheid van vele huisgenoten waren we nu weer aan de beurt! Tegen op zich een leuke ploeg Te Pas uit Amersfoort, die nog vol voor promotie gaan, lukte er werkelijk helemaal niets! Na vier singles en twee koppels keken we tegen een 6-0 achterstand aan en stonden we op een diepterecord van 5 x een 100+ score. Gelukkig wisten beide Frannen, K en S, voor de mindere puzzelaars, Frank en Frans genaamd, er met het nodige geluk een puntje uit te slepen! Helaas ging de koppel daarna wederom verloren en hadden we nog kans op een puntje in de bierronde. Normaal gesproken kansloos als je met 7-1 achterstaat! Echter kennen ze dan niet de specialiteit van dit team! De bierronde viel dus zoals eigenlijk het gehele seizoen onze kant op waardoor de eindstand wat dragelijker werd. Wat het nog leuker maakte was dat van dit team maar liefst zes spelers mee doen in de door Krijn gerunde voorspellingscompetitie. De grootste schreeuwerd had een score van 1-8 gegokt en zijn broer had 2-7 en laat die nou net de beslissende dubbel missen! Super komisch en toch altijd lekkerder een rondje van de tegenstander.

De tweede wedstrijd was tegen de nummer laatst Hierden. De uitwedstrijd tegen deze ploeg eindigde in de grootste overwinning van dit seizoen 8-1, en dat ene punt kwam eigenlijk ook nog door de meest beangstigende bardame die we ooit gezien hebben. Sexy shirtje (bij min 2 buiten), kort rokje en mooie lange benen! Totdat ze zich omdraaide en we niet zeker wisten of we weer in de auto moesten stappen, bang om opgegeten te worden of dat we toch maar de wedstrijd zouden spelen. Gelukkig kozen we voor het laatste! Bij de thuiswedstrijd hadden we onze eigen favoriete bardames weer staan, zodat we dat niet als excuus konden gebruiken. Anders dan in de vorige wedstrijd tegen Te Pas schoten wij nu  weg uit de startblokken! Zowel Rob, Harm als Andries wonnen hun single alsook de tweede single winst dit seizoen van Krijn “The Uninvited Guest” Broerse. Hij maakte het nog spannend door twee legs te vergeten uit te gooien, maar maakte dit goed door de beslissende leg met een mooie 102 check te finishen waarna hij direct gewisseld werd om in de vibe te blijven! Hierden had de beschikking over één echt goede speler die denk ik bij bijna elk behaald punt dit seizoen betrokken was. Zo ook bij beide koppels welke met 3-2 naar Hierden gingen. Gelukkig wonnen we wederom de bierronde waardoor er een 7-2 eindstand op het bord te staan kwam! Nog 1 puntje voor handhaving!

De laatste pot van de maand was tegen Vrienden van Strijland, een bijzonder gemelleerd ploegje, laten we het daar maar op houden. De langste van het gezelschap heeft zijn broek zo hoog opgetrokken zitten dat hij op de wedstrijdavond wel acht keer (Krijn won de weddenschap) naar de wc moest! Ook kwamen er kreten uit die alleen hij begreep, want aan de gezichtsuitdrukkingen van zijn ploeggenoten kon je opmaken dat zij ook zoiets hadden van, laat maar. Krijn’s oud collega, welke in Nijkerk woont, kwam gezellig mee en dat hebben we geweten. Het werd één van de laatste avonden van het seizoen! Ook had hij de eer om de single te schrijven waarvan de DOSC-ers nog steeds niet geloven wat ze zagen. De man die eigenlijk standaard zijn single verloor, won nu afgetekend met een 40 check (1 pijl), 105 check en een 64 check, bam 3-0. Echt serieus minimaal vier jaar geleden, dus hopelijk ben ik er doorheen nu! Goed voorbeeld doet goed volgen, dus Frank begon met 2x 123 aan zijn single, alleen daarna was hij het kwijt, waarschijnlijk omdat hij langs de tegenstander probeerde te kijken waar er overheen makkelijker geweest was. Gelukkig wisten Frans en Rob dit goed te maken en een 3-1 voorsprong neer te zetten. Toen Frans en Harm daarna ook de eerste koppel wisten te w innen was er helemaal geen vuiltje aan de lucht. Waarom het vervolgens mis ging, geen idee? Waarschijnlijk doordat iedereen zich zat te verheugen op de kippenpootjes en de gigantische hoeveelheid snacks welke Rob graag wilde en nog even vroeg aan de ober of we ze na moesten tellen J Feit is wel dat de drie volgende koppels de andere kant opvielen! Dan moest de bierronde maar weer bij een 4-4 stand de beslissing brengen! Gelukkig waren de hapjes op en hadden we weer de trend aan onze zijde waardoor de overwinning onze kant op ging. Dat we na de bierronde nog enkele rondjes namen gaf aan hoe gezellig het was. De meeste tegenstanders waren al naar huis toen onze lange vriend van de tegenstander eindelijk trachtte zijn fiets van het slot te doen om zijn 1,5 uur geleden bestelde shoarma rollen thuis in de magnetron op te gaan warmen. We zijn benieuwd of hij zijn huis uiteindelijk heeft weten te bereiken?! Wij in ieder geval wel, na een super gezellige avond. Laten we hopen dat de laatste twee wedstrijden net zo leuk zijn, dan hebben we een mooi slot van een voor ons geslaagd seizoen! Op naar het volgende seizoen met dezelfde ploeg!