• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Top – top, laatste flop!

Aangezien het afgelopen clubblad voor de reporter iets te vroeg kwam, dan nu maar even de inhaalslag vanaf begin 2016. De laatste wedstrijd van de eerste helft was tegen de koploper, de Daltons. Je kan je mindere tegenstanders wensen om het nieuwe jaar mee te beginnen, maar ergens kom je ze toch een keer tegen! Dat deze ploeg kampioen gaat worden is geen vraag mee, maar we hadden ze zelf nog niet kunnen aanschouwen. Het werd uiteindelijk de kortste wedstrijd van het seizoen! John, Harm en Frans kregen alledrie een 3-0 verliespartij aan de broek. Alleen Frank speelde een wereldpartij met veel 100 scores en snelle checks. Het vreemde aan deze pot was dat alles tegen de darts in ging. Dus kien als hij is (al zal het wel ingefluisterd zijn) gooide Frank expres, bij het bullen voor wie de laatste leg mocht beginnen, ver weg van de bull. De taktiek bleek te werken en hij pakte het eerste punt. Het duurde vervolgens tot de vierde koppel van Harm en Krijn voordat er weer wat te vieren viel. De overige koppels waren ook allemaal met 3-0 verloren, dus het was wel heel apart dat we die laatste koppel ineens met 3-0 zelf pakte! Dat ze vervolgens samen met John en Frank ook nog overtuigend de bierronde pakte dankzij een 16 check van John was erg knap. Een 6-3 verlies tegen deze ploeg is beslist geen schande!

De wedstrijd daarop was tegen de toenmalige nummer twee (staat allemaal dicht bij elkaar) DCN uit Nijkerk. Uit was daar met 7-2 tegen verloren, dus we konden onze borst natmaken. De valse start was wederom daar, want Andries kon het net niet bolwerken en Krijn moest ook zijn single laten gaan, echter kwamen Frank en Harm keihard terug met een 3-1 winst in hun partij. Krijn liet Frank zijn plekje behouden en ging er zelf uit. Dit leek de omslag te zijn want beide volgende koppels gingen met 3-2 onze kant op! Helaas vielen die twee daarna weer de andere kant op waardoor de bierronde de beslissing moest geven. Nou is deze ons zeer goed gezind en zo ook deze keer, al was het einde spectaculair! Met de tegenstander op een check wist Frans een perfecte 104 check eruit te persen!! 5-4 winst voor ons!

De week daarna hadden we een vrije week doordat we uitgeschakeld zijn in de beker. Captain Krijn had het idee om dan maar eens tegen het andere oude DOSC team te gaan gooien. Bijna iedereen kon en had er erg veel zin in. Krijn waarschijnlijk zo veel dat hij er letterlijk ziek van werd en alles eruit gooide en dus als een zielig dood vogeltje thuis op de hoogte gehouden werd van de gezelligheid en de vorderingen. En gezellig was het gezien de foto’s en de onzinnige teksten op de app! In de singles was het nog wel spannend. Frans wist van Marcel Herber te winnen dankzij een 17, dubbel 1 in de beslissende leg voor een 3-2 overwinning. Andries en Rob wisten te winnen van Ronald “Hilly” en Rob Stroot. Aan de andere kant verloren Frank en Harm van Ronald “Bokito” vd Kemp en Richard van Essen. Zo kwamen we met 3-2 uit de singles. Het verschil werd gemaakt in de koppels, en dan vooral omdat we gewoon sneller checkte. De bierronde is niet meer gespeeld omdat er simpelweg niets meer op het spel stond en omdat er al genoeg bier gedronken was. Een overwinning voor ons was een mooi resultaat, maar belangrijker was de leuke avond, waarop zeker een herhaling zal volgen, thanks mannen van de Milton’s!

De volgende wedstrijd was tegen de nummer vijf Doppio uit Spakenburg. Thuis hadden we verrassend gewonnen met 5-4 en dankzij de afwezigheid van onze captain zou er wellicht wel weer zo’n mooie score inzitten J John had al weken lang vrij gevraagd want hij moest e n zou weer tegen “die ene speler met die grote mond” spelen. Hij vergat even dat hij zelf “de speler met de grootste mond” is, dus dat zou een mooie pot worden. Het was alleen zijn beurt om wissel te staan en de tegenstander had zijn formulier al ingevuld, dus moest onze John de eerste single spelen en daarna de rest van de avond toe gaan kijken! Ik kan er een heel mooi verhaal over schrijven, maar kansloos ging hij ten onder, waardoor hij bij deze officieel “de speler met de grootste mond van de divisie” is! Harm, Frans en Rob (inclusief een 100 check) wonnen daarna in stijl hun singles met 3-1 waardoor er een mooie 3-1 voorsprong stond. John stond zijn plek af aan die andere met die grote mond, Frank. Die zorgde er mede voor dat de koppels eerlijk in een 2-2 gingen en wij wederom een overwinning bij konden schrijven. De bierronde zou gezien de historie een formaliteit moeten zijn, echter toen ging het mis. Frank mocht aanleggen op 44, en gezien zijn vorm, kaassie! Ineens wist hij met zijn eerste twee pijlen de grote 4 te missen en met de laatste pijl 44 uitgooien gaat niet want dubbel 22 zit niet op het bord! De tegenstander profiteerde optimaal en wist onze drinkebroeder Harm van een 100% score in de bierronde af te halen.  Toch weer een 5-4 overwinning tegen een ploeg die boven ons staat!

Dan de wedstrijd daarop tegen de krasse knarren van Cheers, die inmiddels op de tweede plek terecht gekomen waren. Deze mannen gooien bijna allemaal al 25 jaar hun pijltje, dus daar steken Andries en Krijn met hun 12 jaar schril bij af, om het over de rest maar niet te hebben! Diezelfde Krijn offerde zich op, want veel punten scoort hij nou eenmaal niet in de single, om tegen hun sterkste te beginnen. “Kansloos” met 3-0 was het gevolg, maar toch was het een goede zet want de volgende mannen, Frank Rob en Andries wonnen, zij het nipt, hun singles voor een 3-1 voorsprong. Daarna bleek hoe goed de oudjes waren, want in de koppel maakten zij de achterstand goed tot een 4-4. Gelukkig moest de bierronde weer de beslissing brengen, en zoals nu wel duidelijk is zijn we daar wel goed in! Deze keer hadden we echter wel het nodige geluk! Op het moment dat Krijn aan mocht leggen voor een 60 check, had de tegenstander al zes matchdarts gemist. Jullie zullen het niet geloven, maar Krijn is daarna nog drie keer aan de beurt geweest in een potje wat je met 4 tegen 4 speelt! Even kort samengevat heeft de te  genstander 50!!!!! matchdarts gemist, voordat onze Harm uiteindelijk onze 44e kans erin wist te gooien met een grootse onlading tot gevolg! Wederom een 5-4 overwinning tegen ditmaal de nummer 2!

De één na laatste wedstrijd mochten we in Nijkerk gaan gooien tegen de Burcht. De heenwedstrijd thuis wisten we met 5-4 te winnen en de tegenstander met een kater naar huis te sturen! Ons doel was om dat weer voor elkaar te krijgen, al speelden ze nu al thuis natuurlijk! We begonnen goed omdat Rob vrij eenvoudig zijn single wist te winnen, echter daarna bleek dat zij met hun beste vier aan de okkie stonden. Zowel Frans, Harm als Frank konden maar 1 legje pakken en gingen er verder vrij kansloos af. Hetzelfde beeld in de eerstvolgende drie koppels, waardoor we tegen een 6-1 achterstand aankeken. Vervolgens volgde een ware ontsnapping en of het nou door de vele kippenvleugeltjes kwam of dat onze joker John eindelijk deed waar hij heel goed in is, het op een positieve manier de tegenstander uit zijn spel halen, of dat we gewoon allemaal wat luidruchtiger waren doordat we dichter op het speelbord gingen staan, maar we wonnen de laatste koppel en zowaar ook wederom de bierronde! Zo pakten we onverwacht nog twee punten, tegen in mijn ogen de beste ploeg na de Daltons (in deze samenstelling) en lieten we wederom deze tegenstander met een grote kater huiswaards keren.

De laatste wedstrijd was een thuispot tegen In Dubio die tegen degradatie aan het vechten is. De uitwedstrijd werd een onterechte 5-4 nederlaag, want wat lieten we daar een punten liggen zeg! Blijkbaar was dit een tegenstander die dat afdwong, want de laatste wedstrijd van februari was helaas hetzelfde, of eigenlijk nog erger. Waar we eigenlijk het hele jaar al goed staan te gooien (op mezelf na) was dit in deze wedstrijd precies andersom. Krijn had eindelijk een keer een redelijke wedstrijd, waarbij hij overigens nog steeds te kort kwam (ging hij maar net zo in de wedstrijd gooien als op de vrijdagen). Echter de overige spelers gooiden nog zwakker en zeker zwakker als hun basisnivo. Zo kon het dus gebeuren dat we, ondanks het grote aantal kijkers vrouw(en) en kinderen van de spelers (ivm de vakantie), zo maar op 5-0 achterkwamen omdat werkelijk niets lukte. Of het nou juist kwam door die toeschouwers, of omdat Andries net te laat met zijn berichtje kwam dat hij niet mee kon doen en daarom een chaos op het formulier en in de opstelling ontketende, of dat Krijn op het laatste moment zijn voorspelling aangepast had, we zullen het nooit weten. De strijd om het zesde punt liet de ware kracht van ons team zijn want met groot machtsvertoon 3-0 werd dat punt binnengesleept, het publiek was overigens net weg. Doordrukken dus, maar helaas zat dat er niet in met een 8-1 verlies tot gevolg. Waren er dan helemaal geen positieve punten te noemen? Nou, de borrelhapjes natuurlijk, maar ook de 180 van Frans en Krijn die 57 uitgooide met een 3, 4 en vervolgens de dubbele Bull! Waarop de tegenstander zei: dat lukt je nooit meer! Om dat in stijl te beantwoorden gooide Krijn direct een dubbele bull er achteraan om zo de laatste leg te mogen beginnen. Leuke momenten maar het leverde helaas geen punten op. Kortom met een kater de goede beginmaanden uit, om de draad weer op te pakken in maart!