• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Superstart Darters!

Eerst nog even kort terug naar vorig seizoen, want wat een slot was dat! Natuurlijk lagen wij er al uit samen met een ander team, maar er moest er nog eentje uit en daar speelden wij de hoofdrol in. De laatste wedstrijd moesten we naar Amersfoort tegen The Party Animals spelen. Bij verlies lagen zij eruit en alle andere scores dan 6-3 voor hun maakten hun kansen erg klein omdat de andere ploegen het dan op een akkoordje konden gooien. Wij begonnen furieus en kwamen met 2-0 voor toen de concurrent binnen kwam open om te kijken wat zij de dag daarop moesten doen. We kwamen ook nog 3-1 voor dus ze zaten zich al in de handen te wrijven. Echter kwam het spook van de derde divisie voorbij en we gaven het weg met een 6-3 tot gevolg. Dit zorgde ervoor dat de twee andere ploegen voor de winst moesten gaan om zelf niet te degraderen. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd in een 5-4 waardoor er vier ploegen op hetzelfde aantal punten eindigden. Twee hiervan hadden meer overwinningen, maar bij de andere stond alles hetzelfde waardoor er een beslissingswedstrijd volgde. Uiteindelijk trokken The Party Animals aan het langste eind en bleven in de derde waar de toeschouwers met ons mee afzakken naar de vierde.

De voortekenen waren goed want na de vakantie bleek er van Harm zijn darttritus bijna niets meer over en ook Krijn lijkt eindelijk weer een constante factor te worden na een rustpauze deze zomer. Dat zijn dan ineens weer twee goede darters erbij tov vorig seizoen, waardoor we de doelstelling voorzichtig op promotie in kunnen zetten!

De eerste wedstrijd is traditioneel een bekerwedstrijd en we hadden weer de mazzel dat we thuis mochten spelen. Dit keer tegen Strak Zat, een derde divisionist, dus een goede test! John mocht het seizoen aftrappen, maar de tegenstander bleek een maatje te groot. Daarna pakten zowel Harm, Frank al Krijn hun eerste overwinning, met een 3-1 voorsprong tot gevolg! Andries en Frans kwamen erin voor Frank en Krijn en ineens zat het niet meer zo mee. Twee koppels gingen met 3-2 verloren en eentje met dezelfde cijfers gewonnen en de laatste ging met 3-1 naar de tegenstander. Hierdoor werd de bierronde ineens cruciaal! Vooraf gaf de tegenstander aan dat het maar een best of 1 hoefde te zijn en wij gingen daar in mee. Gelukkig voor ons wist Frans de beslissende check te gooien en gaan we het een keertje in de winnaarsronde proberen. Een goed begin dus van het nieuwe seizoen!

De eerste competitiewedstrijd was op papier direct een hele lastige tegen mededegradant “Kenniespeulevandedorst” die anders dan ons team maar één puntje t e kort kwam. Andries kon niet want die had bardienst?!?! en Krijn had een schoolbijeenkomst van de kinderen. Toen dat echter over was ging hij toch maar even kijken met Cindy hoe de mannen het ervan af brachten. Groot was onze verwondering dat er al een 3-0 voorsprong op het bord stond en Rob bezig was om na Frans, Frank en Harm het vierde puntje binnen te halen. Frank had hier wel een keiharde boer, op het moment suprême, van John, als teller, voor nodig, eigenlijk onsportief, maar hij had geluk dat de captain toen nog niet aanwezig was! Harm was aan de beurt en ging eruit voor John, maar in de koppels trokken de mannen gewoon door! Bij een 7-0 stand trokken de Broerses weer naar huis want het zou wel goed komen! Jullie raden het al….. de laatste koppel alsook de bierronde ging verloren ☹ Al met al toch een mooie 7-2 tegen een tegenstander waar we het niet verwacht hadden! Zij gingen dan ook bloed chagrijnig naar huis.

De week daarop mochten we uit naar Harmelen tegen the Pirates in hun eigen rovershol, altijd lekker om daar te spelen. Harm had pech en kwam net met 3-2 te kort, maar Krijn had daarentegen heel veel geluk met de missers van zijn tegenstander, maar wel strakke checks waardoor hij met 3-2 won na een 2-0 achterstand. John won dankzij zeer hoge concentratie voor het eerst sinds een jaar zijn single, erg trots op hem hoe hij nu in het spelletje zit! Frans strafte ook de fouten van de tegenstander af met 2-3! Het koppel Harm-Frank (die er in gekomen was voor Frans) had het niet die avond en verloor beide partijen. John haalde wel maximaal resultaat met koppelmaat Krijn die wel erg lekker stond te checken. Ook de bierronde sleepten we binnen zodat we weer een mooie 6-3 bij konden schrijven!

Hoe gekker hoe beter heette de volgende tegenstander. Twee dames en een paar oudere mannen, de ingrediënten voor een leuke avond, en dat was het. Achteraf was het eigenlijk ongelofelijk dat dit geen 9-0 was voor ons team, maar één van de oude mannetjes had het geluk aan zijn kont hangen. Waar Andries, Rob en Frank hun single wonnen had Frans dit ook gewoon koelbloedig af moeten maken, echter keek dat mannetje alle checks van Frans ernaast en gooide hij ze er zelf consequent in! Dit herhaalde hij in de koppel tegen Harm en Krijn en zo haalde hij beide punten voor zijn team binnen. Daarna ging hij eruit en bleven de punten dus in Den Dolder. Toch wederom een mooie 7-2 overwinning, tegen een ploeg die het heel erg zwaar gaat krijgen denk ik.

De eerste derby in Zeist tegen Zwaluwen Boys (Rob’s Europub) hadden we bijna volle bak want alleen John was er niet, want die zat op Texel de stand in de gaten te houden via de app. Wie dacht dat het roken in kroegen voorbij was, heeft het mis. We werden even terug in de tijd geplaatst, wat een smerige rooklucht hing daar zeg en nog erger, zelfs de schrijver rookte terwijl we aan het gooien waren. Dat had ik in de 12 jaren dat ik nu gooi nog niet meegemaakt! Toch zeg je er op de avond ze lf niets van want je wil de sfeer niet verpesten, maar persoonlijk vond ik het redelijk asociaal. Dit merkte ik direct in mijn single die prompt verloren ging, toch 1 kans op de check en hem dan gooien is toch lekker. Zowel Frank als Harm pakte daarna hun single en Andries verloor nipt van de tegenstander die dacht dat hij van Gerwen hemzelf was 😊 Nog even terugkomende op de single van Harm want dat was me er eentje. De kreet showdarter was zeker van toepassing op Harm die wedstrijd! De eerste leg checkte hij 20 dmv dubbel 6 dubbel 4, de tweede leg mikte hij twee pijlen op de dubbel 3 toen hij eindelijk het geroep hoorde dat hij dubbel zes moest, prompt gooide hij met zijn laatste pijl de dubbel 6! De beslissende leg, want de tegenstander kwam elke keer terug, wist Harm het nog bonter te maken. Met nog 54 punten op het bord en de tegenstander op een check wist hij deze in stijl door dubbel 14, dubbel 13 uit te gooien! Sophia kwam ook nog even de ploeg aanmoedigen, maar helaas hielp dat niet helemaal. Alleen Krijn en Frank wonnen nog een koppel in deze bloedspannende wedstrijd. Een verliespartij tegen een promotieconcurrent waar een 5-4 of 4-5 de verhouding iets beter zou laten zien. Kortom leuke pot en uiteindelijk werd het alsnog gezellig maar wel de dag daarop koppijn van de rook. Toevallig heeft de bond die week een waarschuwing op de site gezet dus het zal niet meer voorkomen!

De laatste wedstrijd voor dit stukje was thuis tegen 3 Bier en 1 Zakkie! Mooie namen volop in deze poule! Andries had wederom een bardienst, hoe is het mogelijk op een thuisavond! Voor de rest hadden we volle bak en gingen we weer strak van start. Rob en Harm wonnen overtuigend met 3-0, maar Frans had meer moeite met de dubbels en moest met 3-2 de overwinning aan de tegenstander laten. John won daarentegen zijn tweede single op rij!!! Gelijk wisselen die gast anders gaat hij naast zijn schoenen lopen, dus kwamen Frank en Krijn erin voor hem en Frans. Rob en Frank kregen geen schijn van kans in hun eerste koppel want de tegenstander had de punten eindelijk gevonden. Hetzelfde lot leek Harm en Krijn beschoren, want voor ze het wisten stond de 0-1 op het bord en ging de tweede leg ook die kant op. Toen de tegenstander 6 matchdarts gemist had gooide Krijn met twee pijlen de resterende 83 score uit! Om het voor hun nog erger te maken deed hij dit de volgende leg nog een keer alleen nu 47 en wonnen ze hem alsnog! Frank en Rob wonnen vervolgens ook en daarna deed Krijn het scorende werk en checkte Harm beide legs! Helaas lijkt het dit seizoen qua bierrondes minder en verloren we, al moet gezegd worden dat de tegenstander met een 140, 95 en 32 check wel heel snel het laatste stukje aflegde. Een fraaie 6-3 tegen een taaie ploeg is wederom een mooi resultaat te noemen. Je kan dus wel stellen dat we een mooie start gemaakt hebben en een solide top drie notering in de tas hebben.