• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Ontsnapt!

Twee punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan. Kortom we wisten wat we moesten doen, winnen winnen en nog eens winnen. Aangezien dit er de tweede helft van het seizoen niet echt in zit hopen we dan maar op voldoende punten. De eerste was tegen de Eddie’s, de ploeg waar we dit seizoen zo veel mee hebben meegemaakt. Volgens afspraak werd de wedstrijd verzet naar de dinsdag zodat we met twee complete ploegen aanwezig konden zijn. Op het laatste moment moesten helaas Andries en Mitchell toch afhaken waardoor we met zes man op pad gingen. De Eddies waren ook nog niet veilig waardoor er toch wel wat druk op stond. John mocht beginnen en ging helaas kansloos ten onder door checkfalen. Daarna stelden Frans en Rob orde op zaken door hun single te winnen. Harm wilde een rematch voor zijn onafgemaakte heenwedstrijd tegen Kevin. Helaas kwam Harm wederom kracht en finesse te kort en verloor met 3-1. Zo konden we met 2-2 de koppels in. Harm ging eruit en stond zijn plek af aan Frank, waar Krijn de bank warm bleef houden. Dit kwam natuurlijk door de grote hoeveelheid chips die de barman onbeperkt aan bleef vullen! Zoals al het hele seizoen vielen alle 3-2 partijen de verkeerde kant op zodat we ineens op een 4-2 achterstand stonden! Niet echt handig in de strijd tegen degradatie en ook niet helemaal terecht. Beide potjes werden eigenlijk gewoon verloren door slecht tellen, een doel voor het komende seizoen (hoop ik) voor enkelen. Gelukkig ontpopte hierna John zich als man of the match en maakte hij zijn eerdere telfout wederom goed! Eerst in de koppel met mooie checks van 40 en 50 en na de andere winstpartij van Frans en Frank die nu wel met 3-2 wonnen, gooide hij ook nog meesterlijk de bierronde uit met een 100 check!!! Zo wonnen we gelukkig met 5-4 de wedstrijd en was het afwachten wat de concurrent zou doen. Gelukkig verloren die met 7-2 waardoor we ineens 5 punten los stonden.

Ons geluk was dat de concurrent beide wedstrijden op de maandag moesten spelen terwijl wij op de dinsdag mochten. Zo verloren ze tegen onze vrienden uit Hilversum met 6-3 waardoor we nog maar 8 punten maximaal nodig hadden. Wij moesten tegen het meest chagrijnige team, The Smileys! Dit bleken spelers te zijn die ook nog in een andere bond gooien en daar in de eredivisie spelen. Dat beloofde niet veel goeds en dat kwam ook uit. Kansloos gingen de singles verloren, al kwam John dichtbij met een 2-0 voorsprong, maar helaas bleek dit niet genoeg. Aangezien we de punten echt nodig hebben besloten we om op papier de sterkste koppel op te stellen. Echter zoals zo vaak in darts zegt dit helemaal niks en verloren Rob en Frans beide koppels met 3-2. Frans mistte op een haartje een 157 check om Rob’s hoge check van begin seizoen toch nog voorbij te gaan! Gelukkig had het “zwakkere” koppel een beetje erg veel geluk in hun eerste koppel. Na een kansloze 2-0 achterstand zette onze tegenstander zich telkens vast op 5 of 9 en checkte niet. Frank en Krijn nutte dit ten volle uit en pikte maarliefst drie legs op rij en sleepte zo een 3-2 overwinning uit het vuur. In hun laatste koppel gooide beide vrienden erg sterk en vulden elkaar op de juiste momenten aan. Een fraaie 66 check van Krijn en 2 andere checks van Fran k zorgden voor het tweede punt van de avond. Krijn mistte in deze set ook nog de kans op een 170 check met een misser op de bull! De bierronde werd helaas verloren waardoor er een 7-2 eindstand op het bord stond. Het klinkt gek maar we hebben echt super gegooid deze wedstrijd. Krijn haalde zijn target en haalde hier zes euro mee op (euro de man) maar moest er zeven uitbetalen omdat anderen ook hun target haalde! Kortom we hebben er alles aan gedaan en kregen niet wat we eventueel verdienden. Zo hadden we nog vier punten voorsprong met nog één wedstrijd te gaan.

Aangezien onze concurrent op de maandag verloor met 5-4 hadden we in de laatste wedstrijd genoeg aan een puntje. Onze favoriete bardames Kim en Nance hadden een bewuste extra dienst op zich genomen en we waren voor het eerst met acht man + reserve en dus het hele team compleet aanwezig, waardoor alle ingrediënten aanwezig waren voor een knallende avond! Mitchell mocht beginnen en gooide zowaar direct het eerste en benodigde punt binnen. Groot feest barstte los met de tegenstander en het tempo qua drank was niet bij te houden. Dat dit zijn weerslag had op de resultaten moge duidelijk zijn. De volgende singles van Frank, Rob en Harm gingen alle drie met 3-2 verloren. Vooraf hadden we met de tegenstander afgesproken dat we alle acht zouden gooien, omdat het de laatste wedstrijd was en er toch niets meer op het spel stond. Zo stelden we twee koppels op die nog niet met elkaar gegooid hadden. John en Andries konden het spel niet maken en verloren met 3-1 en 3-0. Frans en Krijn gingen als enige nuchtere spelers wel aardig en verloren helaas de eerste met 3-2. De tweede maakten ze mooi af. Krijn checkte eerst een belangrijke Madhouse nadat beide ploegen 30 pijlen gemis t hadden. Daarna stond teller Krijn Frans toe te roepen wat hij moest gooien en kon hij dus in zijn eigen tempo 129 checken met bulls eye! De laatste leg pakte Krijn de tops mee waardoor we gelukkig meer dan de benodigde ene punt binnen haalde. De bierronde werd wederom verloren maar dat mocht de pret niet meer drukken. Een dure gedeeltelijk gesponsorde rekening (met dank aan Cafetaria Dolle Dries) en twee mooie bossen bloemen voor de bardames later werden we met zachte hand de kantine uitgewerkt.

Een bijzonder seizoen hebben we hiermee gelukkig goed afgesloten zodat we komend seizoen met frisse moed opnieuw onze kunsten in de derde divisie kunnen gaan vertonen. Bijna iedereen had wel iets aan zijn hoofd waardoor het minder ging, dus komend seizoen kan het alleen maar beter gaan! Tot volgend seizoen!