• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Hangen en wurgen!

Vier wedstrijden in november en aan het einde weten we precies waar we staan, en dat is niet waar we hoopten te staan. De eerste wedstrijd was tegen de Burcht uit Nijkerk, een ploeg die in de buurt stond dus een goed resultaat was wenselijk. Helaas volgde een valse start en stonden we in no time met 3-0 achter! Gelukkig wist Rob wel zijn single te winnen en hadden we in ieder geval een puntje. Er lukte echter weinig en de eerste drie koppels vielen weer, terecht hun kant op. Toen was het tijd voor de vierde koppel, en Harm stond samen met Krijn al snel tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. No way, dachten beide mannen en terwijl Harm hem klaarzette, met o.a. een 180score, voor Krijn checkte die laatste de ene na de andere leg. De laatste leg moest de beslissing brengen en met de tegenstander wachtend op tops gooide Krijn uit het niets de recordscore van Rob Stroot uit de boeken dankzij een T20, T19, D18 dat wil zeggen een 153 check!!! De hoogste in een wedstrijd bij DOSC ooit, en gelukkig nog een puntje erbij! Dat was wel meteen het laatste puntje zodat deze concurrent vijf punten weg liep.

Het blijft spannend onderin, ook tegen de volgende concurrent in de derby tegen de Gouden Leeuw uit Soesterberg. J#z@s, wat stond die muziek hard daar en wat was het koud. Allemaal loze excuses want het gaat om het gooien. We begonnen goed want Frank trok er een 3-2 overwinning uit, maar Frans en Harm konden daar geen vervolg aan geven. Ook Krijn kwam te kort, hoewel hij eindelijk weer eens een mooie pot neerzette. Bij een 2-1 voorsprong en ook in de volgende leg geen vuiltje aan de lucht totdat zijn tegenstander besloot om twee hoge scores te gooien en ook de beslissende snel te checken. Gelukkig pakte hij wel met Frank de eerste koppel, maar daarna kreeg de beste speler van hun het op de heupen en volgde er niets meer. Weer vijf punten uitloop van een concurrent, dus begint het er steeds somberder uit te zien.

De volgende wedstrijd was tegen de ploeg die direct boven ons stond, inmiddels echter wel vijf punten los. DCN uit Nijkerk hadden we vorig jaar ook al tegen gegooid en het zat toen dicht bij elkaar. Hoe anders was het deze wedstrijd! Weinig kansen kregen we want de tegenstanders zaten allemaal goed in hun vel. In de single kwam Frank net te kort met een 3-2 nederlaag en samen met Andries in de koppel deed hij dit nog een dunnetjes over. Had Krijn achtereenvolgens met Frank en Harm de vorige wedstrijden een koppeltje gewonnen, deze wedstrijd deed hij dit met Frans, vooral door sterke checks. Toch was het daarna wederom over en ging letterlijk alles richting de tegenstander, waardoor we na de wedstrijd ineens 12 punten achter stonden in de stand. Nou denk je, dat is nog wel te overzien met een nog niet op de helft zijnde competitie. Echter als je beseft dat we de zeer sterke top 3 nog moeten krijgen in de resterende vier wedstrijden dan voel je de bui al hangen dat het een zwaar seizoen zal worden en dat degradatie een serieuze optie is. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om dit te ontlopen, maar de competitie is wel erg sterk.

De laatste wedstrijd van november ging tegen de koploper No Limit. Een ploeg waarin drie spelers zitten die ranking toernooien van Midden Nederland kunnen winnen. BDO waardig zullen we  maar zeggen! Toch werd er niet heel erg zwak gegooid en waren er zowaar kansen. Rob kwam net te kort en verloor met 3-2 en alleen Frank won zijn single met maar liefst 3-0. In alle koppels werden er vervolgens een legje gepakt en volgde er toch nog een punt doordat Rob samen met Frank een koppel pakte met een beslissende vijfde leg! Helaas was november dus met 3x een 7-2 en 1x een 8-1 nede rlaag niet echt best en moeten we het ergste vrezen met de schamele 7 puntjes. Nog drie wedstrijden tot de winterstop en dan gaan we gewoon voor een extreem goede tweede helft, maar wat er ook gebeurd we blijven er plezier in houden, ook al moet dat wellicht een divisie lager.