• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Dolders Open 2017

Stond al in het clubblad, maar nu toch nog even op de site:

Wederom waren de complimenten niet te tellen! Het liep dan ook weer als een trein, maar dat kan ik echt niet allemaal alleen! De week ervoor samen knutselen om de vier banen, welke wederom gesponsord zijn door de Supportersvereniging, in elkaar te zetten inclusief lampen e.d. Daarna op de vrijdag het zware werk om alle banen alvast klaar te zetten en op de zondag waren er ook gelukkig een aantal vroege helpers om alles op de juiste plek te zetten en de matten vast te plakken! De mensen achter de bar en in de keuken, Cindy, Jet, Ad & Gerda zorgden ervoor dat iedereen genoeg te eten en drinken hadden en ook onze huisfotograaf Andre was weer geheel belangeloos iedereen op de foto aan het zetten! Kortom, ook dank aan alle anderen die deze dag tot een topper maakte in de geschiedenis van onze toernooien! Het enige stressmomentje zit altijd voordat we beginnen. Er zijn altijd deelnemers bij die ineens toch niet op komen dagen. Dan heb ik het niet over de afzeggers, want daar kan ik tenminste nog wat mee. Degene die niet afzeggen en niet komen, dat zijn de lastige en hebben blijkbaar niet door hoe lastig soms een toernooitje in elkaar zit. Uiteindelijk hadden we 92 deelnemers en zeiden Marlies Guliker en mijn moeder Sophia (mijn dank was groot) dat ze dan niet mee hoefden te doen zodat we met 90 deelnemers konden starten, een nieuw record met ongeveer 30 nieuwe spelers! Ook oud winnaar Arnaud van Rhenen was er gewoon de hele dag bij als supporter van zijn schoonvader en goede vriend, top! Ergens in de toekomst zullen we waarschijnlijk nee moeten gaan verkopen, maar voorlopig kunnen we nog even door! Met een niet noemenswaardige vertraging van 15 minuten konden we beginnen met het negende Dolders Open!!!

Van de vijftien banen welke er minimaal nodig waren had ik poule A vooraf goed ingeschat. De eindpositie in de poule was precies hoe hij ingedeeld was. Zo eindigde Berry van Rooyen, die via de jeu de boulers binnen gekomen was, net voor Frans Boetekees. Ondanks dat Frans de openingspot van hem gewonnen had. Frans verloor echter van Mark Bijlhout die op zijn beurt weer Joey Herber voor moest laten omdat die weer de wedstrijd van Mark won. Stijn van de Ploeg (die bijna met de hele A2 een topdag beleefde) won de openingswedstrijd van Nordin Onderwater, maar kon de rest van de potjes niets meer halen zodat Nordin net boven hem eindigde. Gelukkig gaat iedereen altijd door naar de knock out fase, dus ruimte genoeg voor revanche. Poule B was een hele spannende. Op zich niet voor wat betreft de winnaar, want David Paap was bijna de hele dag veels te sterk voor de anderen en won alle potjes met 2-0. De strijd om de tweede plek liep t/m de laatste partij. Uiteindelijk was het Martin van Nimwegen die mede dankzij de eerste winstpartij Bas de Jong naar de derde plek verwees. Bas verwees weer dankzij onderling resultaat Martin Trapman naar de vierde plek en daardoor de herkansingsronde in. De nummers 5 en 6deden zeker niet voor spek en bonen mee, want zowel Melvin Kastelein (die de dag daarop direct een dartbord in zijn slaapkamer opgehangen heeft) als Arthur Mol wonnen twee partijen en kwamen dus nipt te kort voor een positie bij de eerste drie.

In poule C was het Patrick Smit die de eerste plek afsnoepte van Hans Senders door de eerste pot te winnen. De strijd om de resterende plek in de winnaarsronde was een heftige en het grappige was dat deze beslist werd door de nummer zes van de poule Hans van de Brug (die er samen met Aart voor verantwoordelijk was dat er een berg jonge jongens van de voetbal meededen, super!). Hans pakte namelijk een punt in de laatste partij tegen John van Nimwegen die daardoor niet op onderling resultaat de derde plek kon pakken maar verwezen werd naar de vijfde plek. De lachende derde werd Dominique Drachter die net een puntje meer haalde dan John en Mel Bonis die toch ook twee mooie overwinningen pakte. Net als Hans in de vorige poule deed Aart Advocaat in poule D mee voor de gezelligheid en ging na een dappere poging toch de herkansingsronde in. De overige vijf spelers maakten het elkaar wel heel lastig. Waar bij de drie vorige poules zeven punten genoeg was voor de winnaarsronde, werd Rick Advocaat hiermee in deze poule vijfde, maar daarmee eindigde hij wel boven zijn oom! Het kon echter nog gekker, want Erik Koning had zelfs aan 8 punten niet genoeg om door te gaan naar de winnaarsronde, want hij moest Rachid El Hanoeffi met hetzelfde aantal punten voor laten gaan. Natuurlijk baalde Erik wel, maar die had samen met zijn meegenomen drie buurmannen een echte burendag had en volgens mij gaan we ze zeker de volgende keer weer terugzien! Daniel de Ridder werd tweede, nipt achter de schoonvader van keeper George Klomp, Willem Huijboom die daarmee op de verjaardag van zijn kleinkind een mooie prestatie neerzette.

In poule E was het dan eindelijk raak en konden we de eerste hoge check van de dag noteren. Jetse Dijkstra gooide een 97 check maar het was niet genoeg voor een plek in de winnaarsronde in deze werkelijk krankzinnige poule. Ik denk niet dat ik ooit meegemaakt heb dat vier man op zes punten eindigden! Raymon Riebeek deed gewoon  zijn verwachte spel en pakte de eerste plek met 12 punten gevolgd door Jeroen Veldhuizen die keurig met negen punten tweede werd. En dan, vier mensen op 6 punten! Hoe bepaal je dan wie er op welke plek eindigde. Daar was wel een hogere wiskunde voor nodig, maar gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en kwam ik eruit. Jetse en Frank van Vliet wisten maar één wedstrijd te winnen en Jetse won van Frank die ondanks een mega progressie tov vorig jaar helaas net onder Jetse eindigde. De overige twee, Danny van den Bosch en Wim Meeuwsen wonnen beide twee partijen, waarbij Danny op onderling resultaat de derde plek pakte. Super gave poule waarbij de nummer zes gewoon net zoveel punten had als de nummer drie! De verrassing van de dag zat voor mij in poule F. Even een paar pijltjes meegooien op nieuwjaarsdag voordat ook hij aan het Krijn Broerse zaalvoetbaltoernooi mee ging doen, wakkerde toch de interesse aan en de opmerking schrijf mij maar op voor het toernooitje nam ik graag ter harte. Prompt werd Andre Brinkhuis, want daar heb ik het over, gelijk eerste in zijn poule! Met alleen een nederlaag in zijn laatste wedstrijd, en de hoogste check van de dag met 97, pakte hij de nummer 1 positie met 11 punten, op de voet gevolgd door Arnold Verhaar en Olaf van Amstel die hem in die volgorde volgden. Ard van der Schenk kwam net te kort en werd vierde, maar ook Daniel Smit en Fenja Visser wonnen een duel en gingen zo lekker de herkansing in.

Jan Kroone was inclusief een 96 check de man van poule G. Met overmacht werd hij eerste voor Jelle Hoffman die met 11 punten volgde. Eric van de Bor won wel een wedstrijd meer dan Jelle maar verloor te veel punten waardoor hij met de derde plek genoegen moest nemen. Van de overige drie, Karel Veldman, Guido Brandsma en Thomas Nieuwenhuis won Karel er twee en kwam hiermee op vier net voor Guido en Thomas, die liever voor de okkie wilde staan anders was het te ver weg! In poule H werd Paul Vendrik onverwacht het kind van de rekening. Met twee man met tien en twee met negen punten ging Robin Ozinga door onderling resultaat door naar de winnaarsronde. Van de twee met tien punten, won Jimmy van der Pol het van Johan Koudijs en werd eerste. Zowel Joey Veldhuizen als Frits Stoltenborg pakte drie punten, alleen doordat Joey van Frits won eindigde hij boven hem. Poule I zat ook al zo dicht bij elkaar met wederom twee man die met zeven punten gewoon niet doorgingen naar de winnaarsronde! Allereerst Sander Settels die met 11 punten eerste werd in zijn poule, voor Edu die met negen punten volgde. Nipt voor Rick Kramer die keurig derde werd. De twee pechvogels (of misschien wel niet) Dimitris Houlis en Victor Veldman moesten het samen uitvechten en die strijd werd door Dimitris op onderling resultaat gewonnen. Als laatste nog Everdien van Oostveen, die het ook beter deed dan vorig jaar en een potje wist te winnen!

Favoriet Ruben Immerzeel wist zijn rol met verve te vervullen, in poule J, en werd met 14 punten eerste in zijn poule. Hij gooide ook nog een mooie 80 check dmv tops tops. Harm Hogeboom presteerde, ondanks zijn dartritus, toch behoorlijk met een tweede plek op de hielen gezeten door Robin Dijsterhuis. Met twee overwinningen speelde Joey van der Linden zich naar de vierde plek. Net voor Marcel Stockschen en Mariona Ayala die ook beiden een overwinning pakte. Jeroen van Amerongen won de belangrijke pot tegen Marcel Herber om de koppositie van poule K. Op gepaste afstand volgde Ferdinand Meis op de derde plek. Fred Visser werd met 7 punten vierde en wist in elke pot minimaal een puntje mee te pikken. De nummers 5 en 6, Dirk Jansen en Jurgen Kos wisten ook beiden een potje te winnen! Dit gebeurde ook in poule L waar Romano van Bree en Cecilia Jansen hun winstpotje meepakten maar toch Peter van Leeuwen boven hun de vierde plek in zagen nemen. Tim Hartogsveld eindigde weer net boven Peter dankzij het onderling resultaat. De strijd om de koppositie werd gewonnen door Rob van Groningen die boven Jasper Poot wist te eindigen. Eén van de jongsten van de dag schitterde in poule M door al zijn potjes met 2-0 te winnen. Hiermee claimde Huey de Jong de koppositie voor Frank de Zwart die met vier punten achterstand volgde. De andere jongere Kariem Emam werd keurig derde voor mijn maatje Dave Bok, die eindelijk na negen keer mee kon doen omdat zijn moeder een weekje eerder haar verjaardag vierde, superleuk! Vriendin Marlies Guliker nam één wedstrijdje over zodat ook zij toch meegedaan heeft. Ik weet niet of zij toevallig verantwoordelijk was voor de overwinning die op Dave zijn naam staat? Samantha Drachter, vorig jaar toevallige deelneemster en dit jaar wilde ze zeker weer mee doen, won twee wedstrijden en kwam daarmee net boven Bas Buurman die de rij sloot. De twee boule vrienden Rene Scholman en Richard Kramer deden goede zaken in poule N waar Rene de koppositie pakte en Richard keurig nummer drie werd, ik denk zijn hoogste plek ooit, top prestatie! Tussen hun in werd Gerard de Jong tweede doordat hij van Richard verloor terwijl hij van Rene gewonnen had. Hennie van Groningen kwam net een puntje te kort voor de winnaarsronde. In de achterhoede kwam Robert Prinsze net een puntje boven Tom Jetten terecht, maar was de poule net te sterk voor hun.

De laatste poule was poule O. Hierin liet Tom Groot zien dat zijn prestatie van vorig jaar geen toeval was want hij eindigde keurig bovenaan met 12 punten. Timon de Jong haalde er eentje minder en werd tweede. Daarna ging de strijd tussen Vincent Scholman en Bart Munnik, die het zo leuk vond dat hij gelijk wat vaker op de vrijdag wil gaan komen gooien. Helaas voor Bart eindigde Vincent net boven hem. Rene Bakker won twee potjes en werd vijfde, voor Sophia Broerse die in moest vallen voor Stephanos die niet begreep dat als je je opgeeft voor een toernooi dat er dan ook verwacht wordt dat je op tijd komt en in ieder geval mee doet als je dan komt, waarvoor geef je je anders op? Gelukkig hadden we dus invallers zodat elke poule zes spelers had. Gezien de spanning in de meeste poules was de voorverdeling aardig gelukt. Erg blij mee als het zo uitpakt, is toch voor iedereen het leukste!

Zo was de poulefase voorbij en gingen we over naar de knock out fase. Hierin begin ik eerst maar met de herkansingsronde wat iets beter klinkt dan verliezersronde. Je kan per slot van rekening gewoon een beker winnen dus hoezo verliezers!!

Aangezien er 90 deelnemers waren, gingen er 45 spelers naar de herkansingsronde. Ergens moet je dan op 32 uitkomen dus waren alle vierde plaatsen geplaatst voor de laatste 32 met nog enkele 5e plaatsen. De overige 5e en 6e plaatsen moesten tegen elkaar in de tweede ronde. Iedereen bleek aan elkaar gewaagd want de 2-1 scores waren niet van de lucht. Bij de laatste 32 waren er weinig echte verrassingen omdat ook hier de verschillen niet groot waren. Toch vloog Peter van Leeuwen er uit tegen Rick Advocaat en werd Martin Trapman verslagen door onze eigen dartster Fenja, die hierdoor doorging naar de laatste 16 en hiermee de hoogste geklasseerde dame werd! Voor beide hiervoor genoemden viel daar het doek en ging de rest eigenlijk volgens mijn verwachting. Bij de laatste acht werden Mark Bijlhout, Guido Brandsma, Dimitris Houlis en Erik Koning nipt uitgeschakeld en liepen hierdoor de bekers mis. In de eerste halve finale won John van Nimwegen van Mel Bonis en verloor Paul Vendrik (die de vrijdag daarvoor nog de pannen van het dak gooide) van Joey van der Linden dankzij een fraaie 89 check. De finale begon goed voor John die duidelijk de eerste leg pakte. Ook de tweede en beslissende leg leek een prooi te worden voor John want hij schoot uit de startblokken alleen kwam hij door een foutje bij het rekenen op een lastige dubbel uit en zag Joey bijna gelijk zijn eerste kans verzilveren. De laatste leg was Joey met de Habbi Babbi leenpijlen te sterk en won de finale van de herkansingsronde!!!

Bij de winnaarsronde hetzelfde principe, echter door de verrassingen in de poulefase waren sommige beoogde favorieten ineens hun geplaatste positie kwijt. Zo sneuvelden er toch al enkele goede darters in de tweede ronde, zoals, Martin van Nimwegen, Robin Ozinga, Olaf van Amstel en Frans Boetekees. In de 16e finales een leuke vader-zoon clash waarbij vader Gerard de Jong, zijn in vorm zijnde zoon, Huey verrassend wist te verslaan. Ook gevestigde namen als Harm Hogeboom, Marcel Herber, Eric van de Bor, Vincent Scholman, Frank de Zwart en Jeroen van Amerongen wisten niet door deze ronde heen te komen. Bij de laatste 16 vlogen oa Patrick Smit en Raymon Riebeek er uit en elimineerde Ruben Immerzeel zijn maatje Jasper Poot. Voor D ennis van Rooyen, Gerard de Jong, Rachid el Hanoeffi en Rene Scholman viel, net voor de bekers, bij de laatste acht het doek. In de halve finales wist Hans Senders van Rob van Groningen te winnen en David Paap gooide Ruben van Immerzeel uit het toernooi. Zo werd het een mooie finale tussen nieuwbakken Doldernees Hans Senders en nieuweling David Paap die tot dan toe al zijn wedstrijden met 2-0 gewonnen had. De eerste leg brak Hans David omdat die eigenlijk helemaal niet telde en hierdoor op dubbel 17 kwam. Hij mistte en Hans profiteerde direct en nam een 1-0 voorsprong. David ging door met hoge scores echter wist Hans me t zijn laatste zes pijlen meer dan 200 punten weg te werken en hierdoor een 2-0 voorsprong te nemen. Dit was David niet gewend en zette een tandje bij waar Hans de derde leg er een potje van maakte en liet lopen. De vierde leg kwam hij echter sterk terug en won verdiend de finale. Een duidelijk geraakte Hans was dan ook superblij dat hij deze trofee in zijn kast mocht plaatsen. Als oud-bondscoach van het Nederlands dartsteam heeft hij anderen naar een titel gebracht, maar nu mocht hij zelf de beker omhooghouden! Heb nog niet vaak meegemaakt dat ik een beetje met de tijd kon spelen, mede dankzij de nieuw gemaakte banen. Zodoende konden we lekker aan de Chinees en kon ik zelfs nog even rustig zitten voordat we met een klein groepje de hele handel weer voor een jaartje achter slot en grendel konden zetten. Als afsluiter nogmaals dank aan de helpers en deelnemers voor deze onvergetelijke dag die zo soepel liep en voor een dikke omzet voor DOSC zorgde dat we voorlopig nog wel even doorgaan hiermee. Volgend jaar de tiende editie en wie weet weten we weer een record te breken?

Voor alle foto’s geschoten door Andre Kroon:

https://www.facebook.com/pg/Doscvoetbal/photos/?tab=album&album_id=1427927790607667