• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Degradatie is een feit!

Voordat we weer verder gingen met de competitie, hadden we eerst nog een wedstrijd, tegen DZZL, voor de boeg om te proberen bij de laatste 16 te komen. Gelukkig wederom een thuisloting, wel zo gezellig! Helaas bleek de tegenstander iets te sterk en verloren we met 7-2. Een afslachting? Nee dat niet, alleen de eerste twee singles van Frans en Frank gingen met 2-0 verloren, maar de rest ging over de volle aantal legs. Krijn verloor nipt en Andries won nipt zijn single. De koppels gingen verloren op één koppel van Frans en Krijn na. Harm probeerde het als joker in de bierronde nog maar ook dat mocht niet baten, we lagen eruit, maar toch knap hoe ver we gekomen zijn, gezien het seizoen we doormaken.

De eerste wedstrijd in de competitie ging uit tegen de Burcht. Al vanaf het begin van het seizoen hadden we naar deze uitwedstrijd uitgekeken, want hier krijg je namelijk altijd een overvloed aan kippenpootjes! Helaas was het dit keer anders, maar geenszins een straf! Twee grote schalen met shoarma stonden klaar voor alle spelers en toeschouwers, want Vincent was gezellig meegekomen. De wedstrijd was een spannende. Andries begon furieus en won met maar liefst 3-0, Harm kreeg geen kans en Frank zijn potje viel helaas net de andere kant op. Krijn wist met strakke en hoge checks de stand weer gelijk te trekken. De koppels liepen niet helemaal zoals gewenst want alleen Krijn en Frank wisten één van hun koppels te winnen. Met z’n viertjes wisten de mannen wel weer de bierronde te pakken zodat er een mooie eindscore van 5-4 op het bord stond. Natuurlijk wil je altijd meer, maar terecht is terecht!

De start in de derby tegen de Gouden Leeuw uit Soesterberg was een valse, want Rob kreeg de kansen maar werd toch beroofd van een punt door de tegenstander. Ook Frans en John konden geen vuist maken, maar gelukkig redde Krijn de eer in zijn single mede door een cruciale 106 check!! Zowel het koppel Rob-Frans als John-Frank (Krijn was gewisseld) wist een koppeltje te winnen, maar de bierronde moest helaas aan de tegenstander gelaten worden. Een totaal andere wedstrijd als de heenwedstrijd (erg gezellig nu) bracht ons een 6-3 nederlaag.

De week daarop mochten we wederom naar Nijkerk en dit keer om revanche te nemen op de grootste nederlaag van het jaar in de thuiswedstrijd (8-1). Hoe anders zou het deze keer worden?….. dus niet! Net zoals de vorige keer een totaal onterechte 8-1 nederlaag. Wat een geluk heeft deze tegenstander dat net tegen hun twee keer niets maar dan ook echt niets lukte. Voor hun een opbrengst van 16 punten waardoor ze uit de gevarenzone blijven. Voor ons een gemis van die punten welke ons zeker hadden geholpen in onze strijd. Wel raar tegen een tegenstander die normaal gesproken gelijkwaardig zou zijn en dus mooie krakers van wedstrijden op zouden moeten leveren. Alleen Rob wist de eer te redden, maar voor de rest zwijg ik maar over deze pot. Het zal wel door die enge grote dame gekomen zijn, zo eentje van wauw van achteren tot aaaaaaahhhhhh van achteren, die daar rond liep!?

No Limit kon tegen ons kampioen worden bij een 9-0 zege. Dit wilden w e, tegen dit team met echte topdarters in hun midden, op alles voorkomen natuurlijk! De aftrap van Frans was beangstigend want in no time stond hij al weer aan de tafel met een 3-0 aan zijn broek. De pot daarop gooide Frank echter een meesterpot waardoor hij met 3-0 lachend de baan afstapte. Nou dacht Andries, dan doe ik Frank toch even na, echter ging hij de kant van Frans weer op met een kansloze 3-0. Krijn mocht daarna, tegen één van de weinige dames in de poule de stand weer gelijk trekken met een 3-0. Zo waren we ongeveer een half uur verder en alle singles klaar in een 3-0, met een 2-2 tussenstand. Andries en Krijn kregen nog pijlen voor de koppel, maar daarna wisselden ze hun sterkste spelers er in en waren we kansloos. Toch wisten we ze met een 7-2 van het kampioenschap af te houden. Dit werden ze een paar dagen later alsnog door puntverlies van de achtervolger Bosgenoegen Specials.

Dit was onze tegenstander de week daarop. Hoewel de 8-1 nederlaag anders doet vermoeden was dit één van onze beste wedstrijden. Krijn kwam net te kort en verloor met 3-2, terwijl Rob hem nipt met 3-2 wist te winnen. Harm en Frank verloren dan wel kansloos hun single met 3-0, we kregen toch in de koppels elke keer kansen. Helaas pakten we die niet en dan zie je waarom een ploeg beter is. Een ontspannen pot bracht het beste bij ons naar boven. Een ander doel was om de lieve barkeepster van de locatie wederom gek te krijgen, net als eerder dit seizoen, en daarin slaagden we met glans. Helaas zijn we door deze pot vierde divisionist, maar dat is gezien het seizoen wel terecht. Nog twee wedstrijden in mei te gaan voordat dit wederom gezellige, maar rommelige seizoen er weer op zit. Op naar komend jaar, eindelijk weer wat potjes winnen!