• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Degradatie dichtbij!

De laatste wedstrijd was een onvervalste derby tegen Betty Boop uit Zeist. De heenwedstrijd was al belachelijk gezellig en dat hebben we bij de thuiswedstrijd nog even dunnetjes overgedaan! Na een strakke overwinning met een 75% checkpercentage van Krijn, volgde Frank met een evenzo strakke overwinning. Tegen de onderste met 2-0 voorkomen en vervolgens nog Rob en Harm die moeten gooien in de single zag het er naar uit dat we met een comfortabele 4-0 de singles uit zouden komen! Niets was minder waar! Rob had een deja vu naar de wedstrijd tegen Bar Lunet eerder in dit stukje. Hij stoof namelijk weg met een 2-0 voorsprong en geen vuiltje aan de lucht. Echter kwam hij wederom bedrogen uit en verloor met 3-2. Harm volgde helaas zijn voorbeeld en ging eveneens onnodig na een 2-1 voorsprong ten onder. Waar Krijn en Frank in deze fase normaal hun plek wellicht afgestaan hadden was daar nu geen sprake van en kwamen Frans en John in het spel. De beide Frannetjes konden het helaas niet bolwerken, waar ze zeker eentje hadden moeten pakken. John en Krijn pakten wel een puntje gelukkig, dankzij sterk checkwerk van John! Dit had wellicht nog een puntje meer kunnen zijn als Captain Jack zijn eigenwijsheid eens zou laten varen en gewoon zou accepteren dat tellen echt van groot belang kan zijn. De kick van het checken is namelijk tien keer leuker dan gezeur aanhoren dat je beter een ander getal had kunnen gooien! In de bierronde maakte hij zijn fouten echter weer glansrijk goed door deze set te checken en zo het vierde puntje binnen te halen! Met nog maar drie wedstrijden te gaan, en twee puntjes voorsprong, wordt handhaving een lastig verhaal als we blijven verliezen. We hebben het echter nog in eigen hand, maar ik denk dat de vormcrisis bij Krijn, het vreemde puntverlies in sommige sets en de perikelen met Harm net te veel punten gekost hebben. We zullen het zien en als we degraderen dan winnen we volgend jaar in ieder geval wat meer wedstrijden!

De één na laatste wedstrijd van maart was een uitwedstrijd in Harmelen tegen de Pirates. De huidige nummer twee van de poule wilde hun promotie veilig stellen natuurlijk. Daarbij hadden ze niet op een sterk DOSC gerekend! Voordat we in Harmelen aankwamen, moesten we eerst nog even een omweg nemen, aangezien de korte route, die Frans vol trots wist te vertellen, nog niet open was! Rob begon en speelde een super spannende pot waarbij eindelijk een 3-2 wedstrijd onze kant op viel. Daarna werd het om en om punten scoren waarbij Frank en Harm ze lieten liggen en Frans de punten wel pakte. Frank stond vrijwillig zijn plekje af aan Frans die samen met Harm weer een puntje binnen haalde. In de derde koppel stopte echter de trend en wisten Rob en Andries helaas niet de dubbel te gooien waardoor er wederom een 3-2 de andere kant op viel. Helaas resulteerde dit in een 6-3 nederlaag maar wel eentje waarbij we onze huid duur verkochten! We hadden ook geluk met een jarige bij de tegenstander waardoor we naast de taart ook kaas en worst en zowaar ook nog snacks voorgeschoteld kregen. Natuurlijk hebben we dat, met onze wasbordjes, wijselijk geweigerd.

De wedstrijd tegen de super gezellige ploeg Oh Oh Dartsoh was er eentje van hoog nivo met een tweede 180 op rij voor Harm maar ook de tweede 3-2 nederlaag op rij voor hem. Hij zou die 180-ers graag inruilen voor een punt maar helaas werkt het niet zo. De tegenstanders wisten ook 2x een 180 te scoren alsook een 100 check. Frank wist als enige zijn single te winnen waar Harm, Andries en Frans dit niet voor elkaar kregen. John kwam er in voor Frans maar kon helaas geen wonderen verrichten. Krijn, die niet zou spelen, kreeg het wederom voor elkaar om nootjes te scoren door in een kroeg naar chips te vragen. Het standaard antwoord is dan altijd nee dat verkopen we niet maar nootjes hebben we wel. Als je dan heel blij gaat kijken is het schaaltje weer binnen! Als je dan vervolgens als je aan het gooien bent, en de barkeeper komt er aan, je ploeggenoten dan een vermaning geeft dat ze al de nootjes opgegeten hebben terwijl jij aan het gooien bent, is schaaltje twee ook weer binnen. Nu leek het er op dat Krijn dus niet zou gooien, echter gooide Andries na zijn eerste koppel de handdoek (gebeurd vaker als het erg gezellig is) en viel Krijn voor hem in. Dit pakte goed uit want samen met Frank pakte hij een verdiend punt! De bierronde was het vermelden waard want met de opstelling Frank, John, Harm en Krijn werd toch mooi een puntje binnen gesleept van deze sterke tegenstander! Het werd nog serieus laat in Amersfoort, mede dankzij de Nederlandstalige muziek, die luidkeels meegezongen werd. Wat we ook nog overhielden aan deze avond was het feit dat Frank alles wat hij zegt dubbel zegt, dus dat alles wat hij zegt, dat hij dat dubbel zegt. Hilarisch natuurlijk omdat iedereen ineens doof bleek om hem zo uit de tent te lokken. Kortom, hier had je bij geweest moeten zijn! Het bleef feest want de wedstrijd daarna moesten we weer tegen een leuk team “De Geile Pijlen” genaamd. Vooraf wisten we dat deze wedstrijd serieus lastig zou worden. Vorig seizoen hadden we namelijk al twee keer met 8-1 verloren en de heenwedstrijd werd ook verloren al was dat maar met 5-4! In een poep en een scheet stonden we 3-0 achter. Frans, Andries en Mitchell hadden geen antwoord op het spel van de tegenstander. Gelukkig wist Rob toch nog een puntje te pakken door zijn tegenstander letterlijk weg te vagen. In de koppels werd er nog eentje gepakt door Harm en Frans waar Andries en Frank net te kort kwamen voor nog een puntje of misschien wel twee. Het recht op een puntje extra werd ons niet gegund, maar nou was de tegenstander ook wel erg sterk met 2x een 180 en een 120 check op een beslissend moment. Mochten we alsnog in de derde divisie blijven, dan graag weer bij deze teams in de poule, want dan blijven het ondanks verliespartijen, topavonden!

Voor ons gevoel hebben we een betere tweede helft dan de eerste, maar op papier blijft daar weinig van over. Inmiddels staat de serie op negen nederlagen op rij. Gelukkig staat de ploeg boven ons op maar drie punten, maar die onder ons nog maar op twee. Eén van die ploegen moeten we zeker onder ons houden. Met nog maar drie wedstrijden voor de boeg moeten we dus alles uit de darts halen! De eerste wedstrijd was er eentje met een luchtje, of eigenlijk twee luchtjes. Nou kunnen er sommigen van ons ook aardige geuren loslaten op vooral de vrijdagen, maar bij de tegenstander was dit onbewust. De zweetlucht van die ene was nog enigszins te harden,maar die andere was nog een graadje erger. Stel je een paar sokken voor die enkele dagen achter elkaar gedragen zijn en vervolgens bewust in een afgesloten ruimte neergelegd zijn om tot een chemische reactie te komen. Ongeveer de geur die dan vrij komt keer drie droeg een speler met zich mee. Het was zo erg dat ik zelfs moest stoppen met ingooien omdat ik anders van mijn stokkie ging. Krijn mocht beginnen en won zowaar zijn single met snelle checks. Frans volgde zijn voorbeeld, maar Frank en John waren kansloos. Het inbrengen van Harm en Rob had niet het gewenste resultaat waardoor deze wedstrijd met 7-2 verloren werd. Zoals altijd zat er meer in maar ik zal niet in herhaling vallen. De wedstrijd daarna tegen concurrent Bar Lunet was er één van de vliegende start zonder happy ending! Rob begon en stond werkelijk in no time op 135 en checkte die vervolgens onder groot gejuich! De teller had echter een fout gemaakt zodat Rob een score van 100 liet staan. De volgende beurt werd deze met twee pijlen van het bord geveegd. De leg daarop liet hij wederom de tegenstander kansloos. Daarna kwam er een kink in de kabel en kreeg hij ondanks voorsprong de leg niet uitgegooid en kreeg de tegenstander zijn geloof terug. Het ongelofelijke gebeurde en Rob verloor alsnog waar dit er de gehele wedstrijd niet in had gezeten! Een bizarre hoeveelheid van 9x een 100 plus bleek niet voldoende L. Hierna stelde Frans orde op zaken en scoorde maximaal in zijn single. John en Krijn kregen kansen maar de check liet hun in de steek. Frank kwam er in voor Krijn en scoorde nog een punt samen met Rob. De rest ging echter verloren en zo stond er een zeer onwerkelijke 7-2 nederlaag op het bord. Mochten we degraderen dan zou dit wel eens de beslissende wedstrijd kunnen wezen! Rob scoorde maximaal met 15x 100+ en een 135, 100 en 109 check, maar hield er maar één puntje aan over! De derde wedstrijd was tegen tegen het IJzer. Mitchell won zijn single met 3-1 en alle overige singles van Harm, John en Frank gingen met 3-2 verloren! Werkelijk alles viel de verkeerde kant op. Dit bleek wel in de koppels toen Frans en Krijn er in kwamen. De stand werd terug gebracht tot 4-4 maar helaas zat een check in de bierronde er niet in en verloren we met 5-4!