• remia-lekkerste-2015
    Remia consumentenservice
    ☎ 0800 0 222 555
    ✉ info@remia.nl

Beker top, rest flop!

 

De tweede helft van het seizoen moest een stuk beter willen we niet degraderen. Nou kan ik aan het einde van dit stukkie wel verklappen dat we dat waarschijnlijk niet meer kunnen voorkomen.

De eerste pot was tegen Still Practice, één van de twee ploegen waar we van wisten te winnen in de heenronde. Dit lukte wonderwel wederom! Zowel Frans als Harm wisten hun singles te winnen, waarbij Frans zijn eerste 180 van het seizoen wist te gooien! Frank en Rob deden dit weer teniet door hun singles te verliezen. Harm ging er uit voor Krijn die samen met Rob beide koppels wist te winnen. Waarbij vooral de tweede ko ppel dankzij een 97 check van Rob en een 89 check van Krijn binnen werd gesleept. Doordat de andere twee koppels werden verloren stond er behoorlijke druk op de bierronde, maar die bleek na een mooie 40 check met 1 pijl van Krijn wederom een prooi voor onze mannen! Een 5-4 overwinning was een mooi begin van de tweede heft. De week daarna wederom thuis, maar nu tegen de Zwaan uit Renswoude. Hierbij eenzelfde beeld, nu wonnen Krijn en Frans hun singles en verloren John en Rob die van hun. John en Krijn wonnen beide koppels maar de combinaties Frank en Rob en Harm en Frank konden geen potten breken. Helaas werd deze keer de bierronde verloren waardoor deze pot met 5-4 verloren ging. Weer een week later togen we richting Scherpenzeel en werden we volledig volgestopt met nootjes en het shotjesrad bij onze vrienden van Hertog van Gelre. Het zat ons niet mee want voor we het wisten stonden we 7-1 achter omdat alleen Rob zijn single wist te winnen. Toen was daar het moment van de bierronde. We stonden letterlijk nog op 533 punten toen zij hun eerste pijl op de dubbel 16 mochten gooien. Het onmogelijke gebeurde en we kregen een kans op de dubbel nadat zij ik gok 60 pijlen gemist hadden op de dubbel en wie anders dan John knalt de beslissende dubbel erin! Helaas dus een 7-2 nederlaag na een fantastisch gezellige avond.

Twee dagen na ons toernooi moesten we proberen een bekerronde verder te komen. En dat lukte tegen de Woodies uit Leusden. Het ging echter niet van harte want waar we kansen genoeg kregen stond het na de singles pas 2-2 doordat Krijn en Rob hun singles wonnen. Harm en Frank, die zijn tegenstandster iets te fanatiek hielp met tellen kregen de deksel op de neus. De eerste koppel werd verloren en bij de tweede hadden we zo ontzettend veel geluk dat we die pakten dat daarna de wedstrijd ineens naar ons kantelde en we de tegenstanders niets meer gunde. Op één single na, ging alles over de volledige legs, maar gelukkig zijn we weer een ronde verder. Tegen oude bekende Bosgenoegen 4 zakten we wederom door het ijs en gingen we er af met 7-2. Rob en Krijn wonnen beide koppels mede dankzij een 180 van Rob, maar daar bleef het ook bij al waren er nog wel een aantal 3-2 potjes bij, maar als het niet mee zit dan zit het vaak tegen (die gaan we onthouden!)

Tegen Jobbz in Nieuwegein ging het ook al niet veel beter al waren er best een paar hoogtepuntjes te noemen. Zo wist Harm in de vierde single het eerste puntje binnen te slepen, en niet zo maar! Hij gooide de beslissende 3-2 door een 107 check te gooien dmv T16;T19; dubbel 1. Hoe moet hij anders! Nog twee koppels en daarna was de koek op, met een 6-3 eindstand op het bord. De laatste wedstrijd was tegen d e onderste waar we in de heenwedstrijd de slechtste wedstrijd ooit gooide. De concurrent had echter begin 2017 een nieuwe speler gecharterd die heel erg veel goeder was dan wij (nou hoeveel taalfouten?) Na de singles stond het nog 2-2 door winst van Rob en Krijn, waar Frans en John geen kans kregen. De koppels gingen echter allemaal verloren. Gelukkig was daar nog de bierronde zodat we de schade konden beperken tot een 6-3 nederlaag. Laten we hopen dat we nog een paar leuke wedstrijden kunnen spelen en wellicht tot de laatste 16 kunnen komen in de beker zodat we met goede moed volgend jaar in de vierde klasse kunnen gaan vlammen!