Verplichte spelregel toets B-junioren

 

Vanaf het seizoen 2014-2015 moeten alle tweedejaars B-Junioren in Nederland een verplichte spelregeltoets maken. Deze moet uiterlijk op 31 december 2014 zijn gehaald. Zonder spelregelbewijs mag je vanaf 1 januari 2015 geen wedstrijden meer spelen voor je club. De verplichting om het spelregelbewijs te halen is onderdeel van het actieplan 'Tegen geweld, vóór sportiviteit' dat in 2013 door de KNVB is opgesteld en waar Sportclub DOSC volledig achter staat.

Om iedereen voor te bereiden op deze spelregeltoets heeft de KNVB een nieuwe website gelanceerd:www.voetbalmasterz.nl. Op deze website worden de spelregels in begrijpelijke taal uitgelegd en ondersteund met actuele videobeelden. Ook vindt je op de site veel vragen over de relevante spelregels. Die helpen bij het leren van de spelregels en dus het behalen van je toets.

Als je de verplichte spelregeltoets moet doen, ontvang je rond die tijd van de KNVB een inlogcode. Daarmee kan je op de website de spelregeltoets openen en maken. Dat kan op elke plaats met je computer, tablet of smartphone. Berichten daarover volgen via kader van de B-Junioren teams.

Naast de website van de KNVB zullen wij bij Sportclub DOSC nog een avond organiseren met onze clubscheidsrechter om iedereen die de toets moet afleggen te informeren over de spelregels en om eventuele vragen te beantwoorden. Wanneer deze bijeenkomst plaats zal vinden is nog niet bekend. Ook dit zal via het kader van de B-Junioren door geïnformeerd worden richting spelersgroepen.

Kijk alvast eens op www.voetbalmasterz.nl en maak de oefentoetsen zodat je op de hoogte bent van dat geen dat je kan verwachten op de officiële toets in het nieuwe seizoen, en de toets gemakkelijker behaald kan worden. Als je de spelregels kent heb je ook meer begrip voor beslissingen van scheidsrechters en hun assistenten in de loop van het huidige seizoen.

Andere spelers, buiten de 2e jaars B-Junioren, kunnen ook gerust een kijkje nemen op de website die de KNVB hiervoor in het leven heeft geroepen.

Zorg dat je de spelregels kent!

 
Nieuwe opstelling bestuur afdeling voetbal.

26-05-2014
alt

De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is nog in volle gang.
We zijn echter heel blij te kunnen melden dat het bestuur na het vertrek van Aren van Heest direct wordt aangevuld met vier nieuwe leden.
Een flinke versterking in de breedte. Connie Brouwer, Siad Awwad, Erik Denekamp en Dirk Janssen gaan met de zittende leden (John Oostenbruggen, Hans Schell en Hans van den Hoven) aan de slag om de afdeling voetbal van DOSC verder te versterken.

 
John was en blijft secretaris.

Hans Schell doet al jaren de technische zaken en blijft dat doen.
De andere portefeuilles zijn als volgt verdeeld:

Hans vd Hoven: financiën, sponsoring en kleding.

Connie Brouwer: jeugdvoetbal.

Dirk Janssen seniorenvoetbal.

Erik Denekamp: materiaal, accommodatie en contact gemeente.

Siad Awwad gaat naast Hans algemene voetbalzaken behartigen.


We wensen het nieuwe bestuur veel succes met zijn mooi uitdaging.

 
De Penalty-Bokaal 2014

title

Het was weer een mooie DOSC-dag. Prachtig weer, lekker druk, laatste thuiswedstrijd van het 1e en daarna de traditionele penalty-bokaal. Jammer dat het 1e verloor, maar de penalty-bokaal maakte veel goed. Prima georganiseerd. Hartelijk dank aan Michel Cremer, geluid, Tom Jetten, scheidsrechter en natuurlijk Walther van der Meer als spreekstalmeester. Connie en Hans achter de wedstrijdtafel en schieten... maar. En wat te denken van de keepers. Van jong naar oud (en lang): Jorn, Jaimy, Tom en Piet. Goed gedaan en hartelijk dank namens de hele club.


title

title
Alle foto's staan weer op facebook:
De scherpe plaatjes zijn uiteraard weer van André Kroon.

 

 
DOSCvoetbal zoekt nieuwe voorzitter

DOSCvoetbal zoekt nieuwe voorzitter

 

Na een periode van 5 jaar stopt Aren van Heest aan het eind van dit seizoen als voorzitter van DOSCvoetbal.

We zoeken een ambitieuze opvolger die zowel de jeugd als het seniorenvoetbal een warm hart toedraagt. Welke hands-on bestuurder gaat het gesprek met ons aan om te verkennen of deze post in het bestuur iets voor jou is.

Heb je ambitie of wil je meer weten over het voorzitterschap?

Neem contact op met één van de huidige bestuursleden:

John Oostenbruggen, Hans van den Hoven, Hans Schell of Aren van Heest.

Of loop op zaterdag even de bestuurskamer binnen.

 
Verplicht spelregelbewijs voor Tweedejaars B-junioren

De website www.voetbalmasterz.nl is sinds maandag 17 maart gelanceerd.

Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.
De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar uiteraard kunnen zij rekenen op de ondersteuning vanuit de KNVB en de club.
Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan.
Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.
Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

alt

 

 
De FC Utrecht Forza Tour

 alt

Woensdagmiddag 5 maart was het een gezellige drukte bij DOSC.

Op veld 2 de wekelijkse F-trainingen, op veld 3 was het tijd voor de tweejaarlijkse Forza Tour.

FC Utrecht kwam om 1e jaars  D, en 2e jaars E-teams te trainen.

Er waren ruim 70 spelers van de partij!

Een mooi gezicht. Het was, net als de vorige keren, een succes.

Onze spelers genoten zichtbaar. Timothy Derijck en Mike Havekotte kwamen ook nog langs en trainden mee.

 

Tussen de trainingsonderdelen op het veld werd er even gedronken en uitgerust in de kantine. Daar  werd  verteld over sportiviteit en respect op het voetbalveld.

Ook hielden Timothy en Mike een ‘persconferentie’ . 

Aan het einde kregen de spelers nog een –gesigneerde- poster mee naar huis.

 

Wisten jullie overigens dat Mike een keeper is en bij DOSC gescout werd toen hij D-pupil was?

 

Op naar de volgende FC Utrecht Forza Tour!

 

alt

 

alt

 

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7